31. prosince 2018 • 08:06

Orlando vyhrálo košem s klaksonem, Lakers uspěli i bez Jamese

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koš Evana Fourniera z poslední vteřiny přinesl basketbalistům Orlanda v NBA výhru 109:107 nad Detroitem. Hráči Magic uspěli podruhé za sebou a drží se v kontaktu v tabulce Východní konference právě s osmým Detroitem, který má o jednu porážku méně.



Orlando šlo pět vteřin před koncem do tříbodového vedení po chytrém signálu při vyhazování z autu, kdy domácí zmátli obranu Pistons a Terrence Ross běžel sám na koš. Jenže vzápětí byl při snaze o trojku faulován Reggie Bullock a z trestných hodů srovnal.

Domácím se ve zbývajících dvou a půl vteřinách povedlo odvrátit prodloužení. Míč si vzal Francouz Fournier a dlouhou střelou zvanou floater z jedné nohy po úniku zápas rozhodl. Nejlepším střelcem vítězů byl s 26 body D.J Augustin, Nikola Vučevič přidal 22 bodů a 11 doskoků, Aaron Gordon měl o doskok méně. Na straně Detroitu žádný hráč neměl přes 16 bodů.

Z vítězství se radovali také Los Angeles Lakers, kteří po dvou porážkách zabrali a i bez lehce zraněného LeBrona Jamese doma zdolali Sacramento 121:114. Kings přitom většinu zápasu vedli a ještě sedm vteřin před koncem měli náskok sedmi bodů. Závěr ale Lakers ovládli 20:6 a poprvé v sezoně vyhráli bez Jamese. Sacramentu oplatili čtvrteční porážku.

Nejlepším střelcem byl náhradník Kentavious Caldwell-Pope s 26 body, Josh Hart přidal 22 bodů a Brandon Ingram 21 bodů. V dresu Sacramenta potvrdil dobrou formu 26 body De'Aaron Fox.

Toronto si pojistilo druhé místo na Východě výhrou 95:89 nad Chicagem, o které se postaral zejména autor 27 bodů Kawhi Leonard. Pascal Siakam připojil 20 bodů a 12 doskoků. Oba měli přesnou ruku i při deseti trestných hodech, kterými v posledních 72 vteřinách výhru uhájili.

Portland přehrál Philadelphii 129:95 zejména zásluhou 35 bodů C.J. McColluma. Zápas byl rozhodnutý už v poločase a oba celky pak šetřily své opory.

Potřetí během posledních čtyř zápasů prohrála Oklahoma, která podlehla těsně 103:105 v Dallasu po nezvládnuté koncovce. Hosté ještě 72 vteřin před koncem vedli o čtyři body, jenže pak už neskórovali. Naopak zbytečnou ztrátou darovali míč soupeři, který snížil z trestných hodů a 25 vteřin před koncem šel do vedení po nájezdu Dennise Smitha. Paul George sice dal za Oklahomu 36 bodů, ale minul závěrečnou střelu a Dallas už výhru uhájil. Luka Dončič v jeho dresu potvrdil roli nejlepšího nováčka 25 body a sedmi asistencemi.

Minnesotu dotáhl k výhře 113:104 v Miami pivot Karl-Anthony Towns, který nasbíral k 34 bodům také 18 doskoků, sedm asistencí a šest bloků.

Výsledky:

Dallas - Oklahoma City 105:103, LA Lakers - Sacramento 121:114, Miami - Minnesota 104:113, Orlando - Detroit 109:107, Portland - Philadelphia 129:95, Toronto - Chicago 95:89.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud