27. března 2019 • 21:19

Basketbalistky USK začaly semifinále suverénní výhrou, slaví i Žabiny

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky USK Praha zahájily semifinálovou sérii s Hradcem Králové jednoznačným domácím vítězstvím 109:55. Do brněnského souboje vykročily lépe Žabiny, které porazily loňské finalistky z KP Brno 73:61.



Obhájkyně mistrovského titulu z USK vyhrály úvodní čtvrtinu 30:11 a jejich náskok nadále rostl. I ve čtvrtém utkání letošního play off nakonec překročily stovku nastřílených bodů.

Žabiny, které naposledy hrály o titul před pěti lety, mají po prvním zápase do finále blíž. Městské rivalky z KP Brno zdolaly především díky vydařené druhé čtvrtině, od které si udržovaly dvouciferný náskok. Michaela Vacková se blýskla 22 body a 14 doskoky.

Trenér Žabin Viktor Pruša si pochvaloval, jak bravurně jeho tým zvládl taktický plán. "Dále to bylo o soudržnosti, bojovnosti a charakteru našich hráček. Pokud jde o trojky, my na nich máme založenou hru, všichni to vědí," řekl k deseti úspěšným pokusům.

Domácí pivotka Sabína Oroszová naopak žehrala na nízkou úspěšnost střelby. "Ve druhé čtvrtině jsme doplatily na hloupé chyby, Žabiny daly laciné koše. Máme špatné začátky, vždy dotahujeme a někdy na to doplatíme," uvedla. "Soupeře jsme posadili na koně ve druhé čtvrtině, kdy jsme absolutně vybouchli v situacích jedna na jednu," zlobil se trenér Martin Pospíšil.

Druhé zápasy se hrají v sobotu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud