Ivo Pospíšil
Premium
11. dubna 2019 • 12:10

Ježdík o Satoranském: Přemýšlel bych o změně, v NBA jsou lepší organizace

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedl ho v reprezentaci na začátku jeho kariéry. A teď sleduje, jak z něj v NBA vyrostlo žádané zboží. Zůstane ve Washington Wizards? Odejde jinam? Ať se Tomáš Satoranský rozhodne jakkoliv, o nabídky by neměl mít nouzi. „Myslím, že tato sezona navíc byla z těch jeho tří úplně nejlepší. Znovu využil příležitost, která přišla,“ říká o české hvězdě extrenér národního týmu Michal Ježdík v rozhovoru pro iSport Premium.



Co dalšího se vám na Satoranském v sezoně líbilo?
„Pro mě je přidaná hodnota, že se snažil být vždy konzistentní. Byl vůbec ve složité organizaci, v družstvu, které hraje na své superstar – což je jejich DNA, a o to bylo to prosazení těžší. Tomáš si ovšem poradil a má dobrý základ, aby si zajistil lepší podmínky. A to myslím nejen finanční, ale i herní. Čili může být klidně dál ve Washingtonu, ale samozřejmě v jiné roli a s jinou smlouvou.“

Díky čemu především uspěl?
„To, co teď Tomáš hraje, to by mohla být jeho platforma, na které by mohl stavět své každodenní výkony. I Michael Jordan říká, že není umění dát v NBA dvacet bodů, ale je umění dávat je každý zápas. U Tomáše to pak není dvacet bodů, ale třeba stabilní atakování dvojciferných čísel v bodech, doskocích a asistencích. Což potvrdil. A teď se můžeme ptát: Kde je ta příležitost ke zlepšení?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud