Adam Nenadál
20. června 2022 • 16:06

Satoranský a Barcelona? Je to blízko, rýsuje se spolupráce českých hvězd

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitola s nápisem NBA je uzavřena, Tomáš Satoranský míří do Španělska. Podle serveru Eurohoops je už český rozehrávač domluven s katalánským gigantem z Barcelony. Zdroje deníku Sport a webu iSport.cz tuhle variantu potvrzují jako velmi pravděpodobnou, zároveň ale dodávají, že smlouva stále ještě není podepsána. Pokud si ale obě strany definitivně plácnou, potká se možná kapitán reprezentace ve stejném klubu s další hvězdou národního týmu Janem Veselým. I jeho jméno v souvislosti s Barcelonou padá stále častěji.



Tomáš Satoranský táhne rychlý protiútok, jeho přesnou přihrávku čapne rovnou z výskoku „Air Veselý“, který zakončuje efektní smečí. To je scénář, na který se pomalu mohou těšit fanoušci slavné Barcelony. Spolupráce obou basketbalistů, kteří si v dresu české reprezentace vybudovali během let mimořádnou chemii, by mohla být od příští sezony hlavní zbraní katalánského velkoklubu.

Přestože stále není nic podepsáno, zdroje deníku Sport a serveru iSport tuhle variantu zmiňují jako velmi reálnou. „Návrat do Evropy si dovedu představit už jen kvůli rodině,“ řekl Satoranský Sportu už v lednu, kdy se ještě potýkal s nízkou minutáží v New Orleans Pelicans. „Produkt basketbalu v Evropě si užívám víc a vidím to vždycky v létě, kdy nemám skoro žádný problém přizpůsobit se mezinárodnímu basketbalu, což pro hráče NBA problém bývá. To hraje velkou roli,“ dodal.

Právě z Barcelony „Sato“ v roce 2016 na zámořskou misi vyrazil. V NBA zatím třicetiletý Čech vystřídal dresy Washington Wizards, Chicago Bulls, New Orleans Pelicans, San Antonio Spurs a nakonec opět Washington Wizards, kde strávil závěr uplynulé sezony poté, co se vykoupil ze smlouvy – a v závěru ročníku odehrál velmi slušné zápasy po boku dávného parťáka ze Sevilly Kristapse Porzingise.

Fanoušci v Barceloně ovšem na dynamického rozehrávače z Prahy nikdy nezapomněli: Satoranský má v klubu stále mimořádně zvučné jméno a Španělsko si zamiloval. „Pro mě bude klíčové, abych si vybral tým, který mě chce, který chce využívat mé basketbalové charakteristiky, a kde si budu užívat basketbal a hru jako takovou – to je pro mě v mých letech nejdůležitější,“ vyprávěl v lednu: „A také kde bude spokojená rodina: stabilita se v NBA hledá jen těžko, když nevíte, jestli budete během sezony vytrejdován,“ zdůraznil nyní už dvojnásobný otec.

Roli v jeho rozhodování hraje i fakt, že do Barcelony by podle dalších zdrojů měl zamířit i Jan Veselý, dlouholetá opora Fenerbahce. Turecký velkoklub ještě o sužby českého pivota zabojuje návrhem na prodloužení smlouvy, ale přesun Veselého do Španělska už mnozí berou jako hotovou věc.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud