27. června 2022 • 16:00

Po čtyřech letech bez Čechů. Na Tour de France bude chybět i domácí hvězda

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující dvojnásobný mistr světa Julian Alaphilippe ani hvězdný spurtér Mark Cavendish se nevešli do nominace týmu Quick-Step Alpha Vinyl pro Tour de France. Podle očekávání v osmičlenné sestavě nejsou ani Zdeněk Štybar s Josefem Černým, takže se „Stará dáma" od 1. do 24. července pojede poprvé po čtyřech letech bez české účasti.



Cavendish v neděli získal po devíti letech britský titul, ale tým hodlá v hromadných spurtech sázet na Nizozemce Fabia Jakobsena. Sedmatřicetiletý rodák z ostrova Man tak nedostane letos šanci odpoutat se v historické tabulce od legendárního Eddyho Merckxe - oba mají na kontě rekordních 34 výher na Tour.

Alaphilippe se teprve na víkendovém mistrovství Francie vrátil do pelotonu po zotavení z těžkého pádu na dubnové klasice Lutych-Bastonge-Lutych.

„Jsem smutný, že nebudu mít příležitost jet v krásném duhovém dresu ve své zemi, ale chápu, že to bylo pro tým náročné rozhodnutí,“ uvedl mistr světa z let 2020 a 2021 Alaphilippe, jenž si při nehodě před devíti týdny zlomil lopatku, dvě žebra a poškodil plíce.

Oba čeští členové stáje Quick-Step Alpha Vinyl Štybar a Černý měli na jaře zdravotní problémy a s jejich účastí na Tour se už v posledních týdnech počítat nedalo. Vzhledem k tomu, že ve Francii nebude po šestém místě na květnovém Giru d'Italia podle plánu startovat Jan Hirt z týmu Intermarché-Wanty-Gobert, bude nejslavnější závod světa poprvé od roku 2018 bez české účasti.

Tour de France odstartuje v Kodani
Tour de France odstartuje v Kodani

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud