25. července 2010 • 15:41

Armstrongovi před startem hrozila diskvalifikace

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední etapa v kariéře Lance Armstronga na Tour de France začala kontroverzí. Sedminásobný vítěz závodu a jeho kolegové z týmu RadioShack se pokusili odstartovat do dnešní etapy s cílem v Paříži ve speciálních trikotech, což jim rozhodčí neumožnili. RadioShacku dokonce hrozila diskvalifikace.



Americký tým v čele se svým slavným lídrem se objevil na startu v Longjumeau v černých dresech s číslem 28 na zádech. To mělo poukázat na 28 milionů lidí bojujících s rakovinou, což je téma, na něž se soustředí Armstrongova nadace Livestrong.


Rozhodčí však jezdcům RadioShacku speciální trikoty zamítli a kvůli jejich zdlouhavému převlékání a přendávání startovních čísel se start závěrečné etapy o několik minut opozdil. Podle agentury SID smějí jezdci nosit pouze oficiálně nahlášené dresy a změna během závodu není možná.

Armstrong, který se loni vrátil k cyklistice i kvůli tomu, aby upozornil na boj s rakovinou, absolvuje svou poslední Tour v životě. Na rozdíl od minulého roku, kdy skončil celkově třetí, letos o přední příčky nebojoval a obsadí 23. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud