9. července 2011 • 11:47

Horner odstupuje, Radioshack přišel o dalšího muže

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letošní velký počet pádů na Tour de France ochudil peloton o další zvučné jméno. Otřesený Američan Chris Horner, desátý muž loňského ročníku a vítěz květnového závodu Kolem Kalifornie, odstoupil po páteční sedmé etapě, v níž na chvíli ztratil vědomí a zlomil si nos.



Stáj RadioShack tak přišla už o druhého ze čtyř lídrů, protože Slovinec Janez Brajkovič skončil na zemi ve středu a s krvavou ránou na hlavě byl odvezen do nemocnice. Horner páteční etapu dokončil, ale s velkou ztrátou a místo dnešního pokračování zůstal pod dohledem lékařů.

Horner se zapletl do hromadného pádu asi 38 kilometrů před cílem a podle mluvčího týmu RadioShacku si na to vůbec nepamatuje. Dvakrát se do kolize v pátek připletl i Roman Kreuziger a další kilometry Tour bude absolvovat s bolestivě naraženým zápěstím.

Už v pátek odstoupil z Tour bývalý mistr světa Belgičan Tom Boonen, zlomená klíční kost zase zastavila britského kapitána týmu Sky Bradleyho Wigginse. Pády výrazně přibrzdily v útoku na třetí titul za sebou také španělského favorita Alberta Contadora, ale i Kreuzigera, jenž na špici průběžného pořadí ztrácí už přes pět minut.

Nejvíce však cyklistiku v posledních týdnech znepokojují zranění hlavy, protože Boonen, Brajkovič i Horner na ně nyní na Tour doplatili. V květnu během Gira d'Italia tragicky zemřel při sjezdu Belgičan Wouter Weylandt a ve vážném stavu je i kolumbijský cyklista Juan Mauricio Soler, jenž byl uměle uspán po vážném pádu a tvrdém nárazu do hlavy během červnového závodu Kolem Švýcarska.

Po dvou nejdelších etapách dnes peloton na Tour zamíří do kopců Francouzského středohoří. Úsek dlouhý 189 km vede z Aigurande do Super-Besse Sancy přes vrchol Col de la Croix (1451 m). Žlutý trikot drží Nor Thor Hushovd.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud