12. června 2013 • 19:50

Skvělé! Cyklista Kreuziger dál drží ve Švýcarsku druhé místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátou etapu závodu Kolem Švýcarska vyhrál v hromadném spurtu norský cyklista Alexander Kristoff. Roman Kreuziger je dál na průběžném druhém místě závodu.



Český jezdec dokončil 178,4 km dlouhý úsek z Buochsu do Leuggernu v hlavním poli na 24. příčce hned za Švýcarem Mathiasem Frankem, na kterého v celkové klasifikaci ztrácí 23 sekund. Druhé místo patří Kreuzigrovi i v soutěži vrchařů.

Rovinatá etapa podle očekávání stejně jako v úterý vyvrcholila hromadným finišem, v němž opět neuspěl slovenský favorit Peter Sagan. Tentokrát dojel vítěz třetí etapy druhý za Kristoffem. Pětadvacetiletý bronzový medailista z olympijských her v Londýně si připsal páté vítězství v sezoně, z toho tři vybojoval v domácím závodu Kolem Norska.

"Byla to další relativně klidná etapa díky tomu, že brzy odskočila čtveřice lidí do úniku. V závěru byly dva táhlejší kopce a měli jsme plán jet naplno a trochu unavit ty nejlepší sprintery. Závěr jsme tentokrát jeli na Mattiho a zvládl to výborně. Konec byl trochu hektický, já už jen koukal po žluťákovi, abych na něj nic neztratil," prohlásil Kreuziger.

Ve čtvrtek absolvuje peloton 186 km dlouhou etapu do Meilenu, na níž jsou dvě vrchařské prémie třetí kategorie.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 5. etapa (178,4 km): 1. Kristoff (Nor./Kaťuša) 4:08:29, 2. Sagan (SR/Cannondale), 3. Démare (Fr./FDJ), 4. Breschel (Dán./Saxo-Tinkoff), 5. Haussler (Austr./IAM), 6. Goss (Austr./Orica), ...24. Kreuziger (ČR/Saxo-Tinkoff) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Frank (Švýc./BMC) 15:56:30, 2. Kreuziger -23, 3. Costa (Portug./Movistar) -35, 4. Pinot (Fr./FDJ) -57, 5. Mollema (Niz./Blanco) -1:08, 6. Martin (Ir./Garmin-Sharp) -1:23.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud