9. července 2007 • 00:00

Etapu na Tour vyhrál domácí Steegmans

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězem druhé etapy Tour de France s cílem v belgickém Gentu se stal Gert Steegmans, jenž ve finiši nečekaně předstihl hvězdu svého týmu Toma Boonena.



Vítězem druhé etapy Tour de France s cílem v belgickém Gentu se stal domácí cyklista Gert Steegmans, jenž ve finiši nečekaně předstihl hlavní hvězdu svého týmu Quickstep a krajana Toma Boonena. Pro sedmadvacetiletého závodníka to bylo první etapové vítězství na Tour v kariéře. Závěr dnešní etapy poznamenal hromadný pár zhruba dva kilometry před koncem. Karambol odnesl i lídr průběžného pořadí Fabiano Cancellara, který projel cílem s tváří zkřivenou bolestí a jednu ruku držel opatrně ve vzduchu. Švýcar přesto udrží žlutý trikot, protože jezdci spadli v tříkilometrové ochranné zóně. Kolize značně usnadnila finiš asi dvaceti cyklistům, kteří zůstali vpředu osamoceni. Ve čele závodu jeli od desátého kilometru dnešní 168 kilometrů dlouhé etapy z francouzského přístavu Dunkerque do Gentu Ruben Peréz, Cedric Herve a Marcel Seiberg. Trio uprchlíků ale peloton dostihl zhruba tři kilometry před cílem.


Výsledky - 2. etapa (168,5 km): 1. Steegmans 3:48:22, 2. Boonen (oba Belg.), 3. Pozzato (It.), 4. Hunter (JAR), 5. Feillu (Fr.), 6. McEwen (Austr.), 7. Zabel, 8. Haussler (oba Něm.), 9. Freire (Šp.), 10. Chavanel (Fr.) všichni stejný čas.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud