31. ledna 2015 • 19:10

Nash neúspěch na domácí trati obrečela: Pořád jsem pátá na světě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smíšené pocity se zračily ve tváři Kateřiny Nash po dnešním závodu na mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře. Na domácí trati moc toužila po medaili a po páté příčce musela zamačkávat slzy zklamání. Na druhé straně dokončila závod s čistým svědomím a pocitem, že na mimořádně těžké trati nechala všechno.



"Člověk se dnes musel strašně moc soustředit. V každé zatáčce. Šlo tam o každou chybu. Prostředí tady je však nádherné, a když jsem dojížděla do cíle, tak jsem si to užila z toho hlediska, že jsem pro to udělala všechno a pořád jsem pátá na světě, což je slušný výsledek," řekl Nash novinářům.

"Jak jsem už říkala před pár dny, není to vždy jen o výsledku. Výsledek potěší a samozřejmě zahřeje u srdce, ale člověk nemůže spoléhat jen na to. Dala jsem tomu všechno a je to tak, jak to je. Myslím, že jsem zajela bez posledního pádu velice slušný závod. Konkurence byla ale o trošku silnější," uvedla sedmatřicetiletá cyklistka.

Připustila, že se na náročné trati necítila nejlépe. Přesto pořád věřila, že se dočká cenného kovu a zopakuje přinejmenším bronzovou radost z německého Sankt Wendelu 2011. "Jak to bylo klouzavé a agresivní, neměla jsem skvělý den. Trať byla vážně náročná. Ale bojovala jsem. Čelo bylo pořád v kontaktu, měla jsem to nadoraz," připomněla Nash.

Cyklokrosařka Kateřina Nash na trati MS v Táboře
Cyklokrosařka Kateřina Nash na trati MS v Táboře

V Táboře jí utekla medaile znovu kvůli pádu krátce před cílem, stejně jako před pěti lety. "Určitě je to velké zklamání. Člověk dává do závodění hrozně moc. Měla jsem skvělou sezonu a věřila jsem si na medaili. Chtěla jsem si ji vybojovat. Snažila jsem, co to šlo. Kdybych jela na jistotu, byla bych desátá," řekla Nash.

I proto by na své jízdě v závěru nic neměnila. "Vzala jsem za to, protože jsem cítila medaili. Musela jsem něco udělat, abych nejbližším pronásledovatelkám unikla. Vzala jsem za to, ale v jednu chvíli mi přední kolo podklouzlo. Měla jsem úplně zmrzlé ruce a vzala jsem za brzdu možná trošku více," litovala Nash.

"Ale tohle je světová špička a vyhrála tu mistryně světa ze silnice. Člověk musí trošku riskovat. V opačném případě není možné se těm nejlepším rovnat," konstatovala.

Do cíle přijela s potlučeným kolenem. "Vypadá to, že z jednoho kolena jsou dvě. Musela jsem se tam uhodit do čéšky a docela to nateklo, ale jinak dobrý." V závodě také hodně vymrzla. I v péřové bundě a s pár loky slivovice ještě dlouho drkotala zuby. "Teď si dám čaj, sprchu a pak asi bude následovat ještě další slivovice," nastínila s úsměvem Nash.

Sama neví, kolik šampionátů v cyklokrosu ji ještě čeká. "Už asi moc ne," smála se. "Pan Kalaš říkal, že už toho pořadatelé také mají dost a další Tábor už nebude, tak nevím. Jsem však hrozně ráda, že jsem se sem vrátila."

Fanoušci by ji však mohli na MS vidět hned v příštím roce - v Novém Městě na Moravě se pojede šampionát horských kol. "Uvidíme. Teď si musím hlavně odpočinout, až pak naplánuju bikovou sezonu. Pojedu se trochu zahřát a vykoupat na týden na Havaj, v půlce března pak začíná v USA americký pohár horských kol, takže moc velká pauza nebude," uvedla Nash.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud