7. srpna 2022 • 16:44

Sazka Tour: únik na závěr, Kukrle druhý. Celkovým vítězem Ital Rota

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklistický závod Sazka Tour vyhrál Ital Lorenzo Rota, týmový kolega Jana Hirta, jenž skončil celkově jedenáctý. V nedělní závěrečné 4. etapě dojel Michael Kukrle druhý za Francouzem Alexisem Guérinem.



Rota v etapě o délce 179,9 km ze Šumperku do Šternberku potvrdil celkové vítězství třetím místem. Ve spurtu porazil svého největšího soupeře Anthona Charmiga a Dána v konečném pořadí zdolal o šest sekund.

Vítěz páteční etapy s cílem na Pustevnách Rota dnes sice na trati měnil kolo, ale za pomoci kolegů z týmu Intermarché-Wanty-Gobert se dotáhl blízko k čelní skupině. Nejlepší Čech v celkovém pořadí Hirt dnes dojel jednadvacátý.

Guérin s Kukrlem se odpoutali od vedoucí skupiny zhruba 60 km před cílem. Olympionik z Tokia Kukrle nezachytil Francouzův závěrečný nástup a dojel druhý se ztrátou čtyř sekund. Rota finišoval s odstupem 28 sekund.

„Únik se rodil dlouho a složitě, šli po nás, bylo to hodně těžké se tam dostat, první tři kopce jsme museli jet hodně rychle,“ řekl Kukrle. Z početné skupiny ujel před Moravským Berounem, získal náskok a přidal se k němu Guérin.

„To jsem byl rád, spolupracovali jsme do posledního kopce,“ řekl Kukrle. Zatímco v první etapě ho třetí místo mrzelo, dnes byl s druhou pozicí spokojený. „Byl dnes silnější, měl lepší nohy, já jsem na víc neměl,“ uznal Kukrle, jenž se chce co nejlépe připravit na zářijové mistrovství světa.

Cyklistický závod Sazka Tour - závěrečná 4. etapa (Šumperk - Šternberk, 179,9 km):
1. Guérin (Fr./Voralberg) 4:28:45, 2. Kukrle (ČR/Elkov-Kasper) -4, 3. Rota (It./Intermaché-Wanty-Gobert), 4. Charmig (Dán./Uno-x), 5. Poole (Brit./Development Team DSM), 6. Zana (It./ Bardiani CSF Faizané) všichni -28, ...21. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) -50, 28. Otruba (ČR/Elkov-Kasper) -57.

Konečné pořadí: 1. Rota 17:34:43, 2. Charmig -6, 3. Colleoni (It./BikeExchange-Jayco), 4. Zana oba -8, 5. Staune-Mittet (Nor./Jumbo-Visma Development Team) -14, 6. Ryan (Ir./Jumbo-Visma Development Team) -20, ...11. Hirt -1:26, 26. Schuran (ČR/ATT Investments) -6:36, 37. Otruba -12:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud