6. června 2010 • 17:17

Lháři! Podvodníku! řval na Armstronga fanoušek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární americký cyklista Lance Armstrong musel po etapovém závodu Kolem Lucemburska, v němž obsadil celkové třetí místo, čelit slovním útokům jednoho z diváků. Fanoušek předhazoval sedminásobnému vítězi obvinění z dopingu.



"Lháři! Podvodníku!" křičel z davu na Armstronga, který právě poskytoval rozhovory novinářům. "Pojď sem a řekni mi to do očí," vyzval ho slavný cyklista a incident přešel.

V závěrečné čtvrté etapě sice osmatřicetiletý jezdec ztratil na prvního Španěla Gorku Izaguirreho téměř tři minuty, přesto udržel celkové třetí místo s odstupem půl minuty na vítězného Itala Mattea Carraru.


Kvůli bouřkám totiž organizátoři poslední úsek v ulicích Lucemburku zkrátili a výsledky do konečné klasifikace nezapočítali. Carrara tak vyhrál o jedinou sekundu před domácím Franckem Schleckem.

"Čtyři dny bylo krásně a pak najednou bum!" uvedl Armstrong, jenž se vrátil do pelotonu po pádu v květnovém závodu Kolem Kalifornie. Svým vystoupením v rámci přípravy na Tour byl spokojen. "Byly to prima čtyři dny. Cítil jsem se dost silný," řekl americký jezdec.

Generálku před Tour absolvuje od 12. do 20. června v závodu Kolem Švýcarska, který při předchozím startu v roce 2001 vyhrál. Nedávno ho krajan a dopingový hříšník Floyd Landis obvinil, že měl tehdy během závodu pozitivní nález na EPO, ale přesvědčil zástupce UCI, aby případ ututlal. Armstrong i Mezinárodní cyklistická unie to popřeli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud