5. srpna 2010 • 18:05

Astana stojí o Kreuzigera. Ten by se nebránil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší český silniční cyklista Roman Kreuziger patří mezi jezdce, které si jako možné posily vyhlédla stáj Astana. V elitním kazašském týmu by mohl nahradit trojnásobného vítěze Tour de France Španěla Alberta Contadora, který po sezoně zamíří do stáje Saxo Bank. Kreuziger uvedl, že by se angažmá v Astaně nebránil.



O zájmu silného týmu si přečetl v novinách. "S mým manažerem si Astana vyměnila pár e-mailů, ale tím to skončilo. Ale asi bych se tomu nebránil, ovšem to až po upřesnění nabídky a podmínek. Až bychom si vyjasnili plány a jaké se mnou mají záměry," řekl ČTK Kreuziger.

Poukázal na to, že v Liquigasu má ještě smlouvu a na příští rok opci. Spekulace o možném přestupu českého jezdce do Astany objevily již před startem Tour, kdy je Kreuziger dementoval.Čtyřiadvacetiletý cyklista skončil na Tour de France devátý, čímž zopakoval výsledek z loňského roku.


Jako jednu z potenciálních posil jmenoval Kreuzigra v tomto týdnu jeden z lídrů Astany a zároveň šéf stáje Alexander Vinokurov. "Uvažujeme o Denisi Meňšovovi a Romanu Kreuzigrovi," uvedl pro francouzský list Sud Ouest.

Nevyloučil ani příchod bratří Andyho a Franka Schleckových, kteří však po odchodu ze Saxo Banku mají v plánu založit doma v Lucembursku novou stáj. "Ale nic ještě nepodepsali," uvedl kazašský cyklista.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud