30. ledna 2020 • 15:48

Nenechte si ujít finále NFL! Kde a kdy sledovat Super Bowl?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále ligy amerického fotbalu je tu! Souboj o krále NFL uvidí Hard Rock Stadium v Miami, nabitý program začíná v pondělí 3. února kolem 0:30 SEČ. Super Bowl ale není jen o americkém fotbalu, k akci patří i očekávaná poločasová show včetně koncertů populárních hvězd, drahé televizní reklamy a letos i vzpomínka na Kobeho Bryanta. Sledujte 54. Super Bowl ONLINE na iSport.cz.



Kdy se hraje Super Bowl 2020?

Super Bowl se koná v pondělí 3. února od 0:30 středoevropského času.

Kdo si zahraje Super Bowl 2020?

Letošní Super Bowl bude ve znamení červené. Kansas City Chiefs i San Francisco 49ers patří totiž mezi vyznavače červené barvy. Kromě toho účast těchto dvou týmů ve finále NFL píše krásné příběhy.

Kansas si Super Bowl zahraje po padesáti letech. Klíčem k úspěchu bude drtivá ofenziva v čele s hvězdným quarterbackem Patrickem Mahomesem. V cestě jim však bude stát dominantní defenziva San Francisca, kterou tvoří Nick Bos, Arik Amstead nebo Dee Ford. Pro něj bude Super Bowl velmi pikantní, ještě v loňské sezoně totiž oblékal dres Kansas City.

Přitom ještě loni se San Francisco topilo u dna, bylo druhým nejhorším týmem ligy a vyhrálo pouhé čtyři zápasy v sezoně. Přičínou může být systém NFL. Vedení se snaží vytvářet podmínky pro dlouhodově vyrovnanou soutěž. K narovnání slouží i draft NFL, do kterého šlo San Francisco po loňské strašidelné sezoně jako druhé v pořadí. A právě defenzivní posily, které v draftu klub ze Severní Kalifornie získal, se staly hlavní kostrou týmu v tažení za úspěchem v Super Bowlu. Nyní zbývá poslední krok.

Kde v TV sledovat Super Bowl?

Pro české fanoušky bude asi nejjednodušší naladit přesně o půlnoci z neděle na pondělí 3. února stanici Sport 1, která nabídne kompletní program Super Bowlu. V Americe je držitelem vysílacích práv stanici FOX Sports.

Koho sledovat při poločasové show?

Sen mnoha hudebníků. Poločasová show Super Bowlu pravidelně nabízí koncerty těch největších popových hvězd. V minulosti se v ní objevil Michael Jackson, U2 a řada dalších jmen. Už v září bylo oznámeno, že na Super Bowlu 2020 vystoupí duo Jennifer Lopez a Shakira.

Kdo zpívá národní hymnu při zahájení?

V minulosti “The Star-Spangled Banner” zpívala Pink, Beyoncé nebo Lady Gaga. Na Super Bowlu 2020 národní hymnu zazpívá Demi Lovato.

Kolik stojí vstupenky na Super Bowl?

Průměrná ceny vstupenek se většinou pohybují do 5 000 dolarů (cca 115 tis. Kč), letošní ročník však aspiruje na cenu za nejdražší vstupenky v historii Super Bowlu. Průměrná cena vstupenek pomalu atakuje hranici 8 000 dolarů (cca 180 tis. Kč), daly se však pořídit i lístky kolem 4 200 dolarů (necelých 100 tis. Kč). Připočítejme k tomu náklady za dopravu, ubytování a jídlo, které jsou v době konání Super Bowlu také výrazně vyšší než za normálních okolností. Vidět vrchol NFL tak rozhodně není levnou záležitostí.

Kdo vyhrál předchozí ročníky Super Bowlu?

Mezi nejúspěšnější týmy v historii Super Bowl patří Pittsburgh Steelers a vítěz loňského finále New England Patriots. Oba vrchol NFL vyhráli šestkrát. Letos se k nim může přidat i San Francisco 49ers, které má zatím na kontě pět titulů, poslední z roku 1995.

Vítězové Super Bowl od roku 2012

Ročník Finále
2020 Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers
2019 New England Patriots - Los Angeles Rams 13:3
2018 Philadelphia Eagles - New England Patriots 41:33
2017 New England Patriots - Atlanta Falcons 34:28
2016 Denver Broncos - Carolina Panthers 24:10
2015 New England Patriots - Seattle Seahawks 28:24
2014 Seattle Seahawks - Denver Broncos 43:8
2013 Baltimore Ravens - San Francisco 49ers 34:31
2012 New York Giants - New England Patriots 21:17

Nejlepší automobilové reklamy Super Bowlu 2020 >>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud