16. dubna 2012 • 19:15

Čtyři týmy se dělí o prvenství v tabulce baseballové Extraligy

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned čtyři týmy z osmi, tedy půlka Extraligy, se po dalším hracím víkendu dělí o první příčku. Technika Brno třikrát prohrála, Skokani Olomouc opět jednou vítězní s Draky, Oympia Blansko stále bez výhry, Kotlářka Praha neúspěšná v tie-breaku. To je stručná charakteristika uplynulého baseballového víkendu.

 



Technika Brno – Eagles Praha 2:9, 2:9, 4:5

Největším překvapením „kola“ jsou tři prohry posledního mistra na domácím hřišti s pražskými Eagles. O výsledku prvního sobotního utkání rozhodla po bezbodovém začátku na obou stranách pátá směna, ve kterém Eagles získali na Martin Stříteckého šest bodů. I druhý zápas měl podobný průběh – vyrovnaný bezbodový začátek a poté velká ofenzíva hostů podpořená kvalitní hrou vnějších polařů. Nedělní utkání už bylo více dramatické, v dohrávce poslední směny Technika snížila na rozdíl jednoho bodu, ale více se jí už nepodařilo.

Skokani Olomouc – Draci Brno 6:19, 2:6, 4:2

Domácí potvrdili tradici posledních tří let a opět Draky jednou porazili. První zápas v sobotu i přes nadějný úvod v první směně (4:0) jasně prohráli, druhý už tak jednoznačný nebyl, i když výhra hostů byla zřejmá. Utkání muselo být pro tmu ukončeno po 7. Směně. Neděle se Skokanům vydařila lépe a zásluhou amerického closera Kmiecika i dobré hry v poli udrželi před dotírajícími pálkaři Draků vítězství.

Arrows Ostrava – Olympia Blansko 11:0, 5:2, 6:3

Ostravští potvrdili roli favorita a třikrát zvítězili. Opírat se mohli zejména o pálkařskou formu Jakuba Malíka (2x HR) a výkony nadhazovačů. Největší naději na úspěch měla Olympia asi ve druhém sobotním zápase, kdy se postavil na kopec Pavel Procházka, a dostala se do dvoubodového vedení. Obrat zařídili ostravští pálkaři a poté i Greg McCarthy na nadhozu, který se blýskl 9 strike outy. V neděli hosté museli dotahovat vedení 6:1, ale více než dva body se jim získat nepodařilo. Nováček tak stále i přes slibné výkony čeká na první vítězství. 

Hroši Brno – Kotlářka Praha 3:2, 3:2, 0:10

Oba sobotní zápasy byly velmi vyrovnané, druhý musel rozhodnout tie-break. Pro Kotlářku již druhý neúspěšný v této sezóně. V úvodním utkání se ujali Hroši vedení 2:0 hned v první směně a i zásluhou closera Leoše Kubáta ataku Kotlářky odolali. Ve druhém zápase šel naopak do vedení 2:0 pražský zástupce a to ve 2. Směně. Vyrovnání přišlo vzápětí a stav 2:2 vydržel až do konce. V tie-breaku Kotlářka stejně jako v minulém týdnu nedokázala stáhnout bod, a tak i druhé utkání skončilo těsným vítězstvím Hrochů. Neděle už byla plně v režii pražských pálkařů. 

Žádný z týmů tak již není bez porážky, vypadá to, že v letošní zkrácené soutěži bude v konečném účtování rozhodovat opravdu každé vítězství.

Rarita víkendu: dvakrát dva úplně stejné sobotní výsledky stejných soupeřů Hroši – Kotlářka 3:2, Technika – Eagles 2:9

Pořadí  Tým   W     L     Skóre
1.  Draci Brno   4   2   48:21
   Cardion Hroši Brno     4   2   38:32
   Arrows Ostrava   4   2   31:26
   Eagles Praha   4   2   41:40
5.  Technika Brno   3   3   35:28
   Skokani Olomouc   3   3   24:52
7.  Kotlářka Praha   2   4   39:18
8.  Olympia Blansko   0   6   10:49
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud