10. května 2012 • 15:12

Souboj bývalého a současného mistra šlágrem tohoto kola Extraligy

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další kola Extraligy startují již dnes a to pěkně zostra brněnským derby mezi Draky Brno a Technikou Brno. Jedná se o 81. vzájemné utkání v základní části. Pokračovat se pak bude v sobotu 12. května na čtyřech stadionech.



Draci i Technika by měli být připraveni v plném složení. Historické (65-15) i loňské (5-0) statistiky ze zápasů základní části mluví jasně pro domácí, ale ti mají určitě ještě dobře v paměti loňské play-off a ztrátu titulu. Technika jde do souboje po dobrých výkonech proti Kotlářce. Draci naopak s Eagles jednou zaváhali a špatně jim pracovalo zejména pole. Oba týmy mají ve svém středu skvělé pálkaře, kteří se drží v popředí extraligových statistik (Wayne Ough BA . 533, Daniel Mráz BA .411, Jakub Hajtmar BA .433, Thomas Brice BA .413). Úterní exhibice a homerun derby pak bylo pro všechny pálkaře dobrou přípravou na sobotní double na Kraví hoře. Zaskvěl se zejména Pavel Budský, takže se možná můžeme těšit na jeho další zářez do dlouhodobých HR statistik. Prozatím je na čísle 141 a jasně ve vedení historických tabulek.

Hraje se již dnes od 19:00 hod. na MBS, v sobotu pak ve 13:00 a 16:00 na Kraví hoře.

Velmi zajímavé souboje slibuje duel mezi Kotlářkou Praha a Arrows Ostrava. Kotlářka měla hrát po dlouhé době konečně opět doma, ale vzhledem ke kolizi s plochou dráhou, musí využít pohostinosti krčského areálu. Výchozí pozici má horší – naposledy dvakrát prohrála na Technice a je až na 7. místě, navíc čeká na vyjádření disciplinární komise, která rozhoduje o trestu pro Basilia Hernandeze vyloučeného v sobotu za nesportovní chování. Arrows mají naopak zatím dobře našlápnuto a dělí se s Technikou o druhé místo v tabulce s bilancí W-L 9-5. V sobotu dvakrát po boji udolali Hrochy Brno a mohou se opírat o pálkařskou formu Jakuba Malíka BA .518.

Hraje se na Eagles v sobotu ve 13:00 a 16:00 hod.

Skokani Olomouc poskočili po dvou výhrách v Blansku na 6. příčku. Nyní přivítají na vlastním hřišti Eagles Praha, kteří vydolovali jedno vítězství u Draků a mají na svém kontě o dvě vítězství více. Vloni vyšli Skokani proti Eagles bodově naprázdno se skóre 9:39. Letos se ale mohou spolehnout na dobré pálkařské výkony navrátilce Jakuba Vojáka a americké posily Kellena Kmiecika. Eagles hrají trochu jako na houpačce - po jasných výhrách na Technice a v Blansku, prohráli třikrát doma s Kotlářkou, aby pak jednou zvítězili na Dracích.

Hraje se v sobotu Olomouci ve 13:00 a 16:00 hod.

Do Blanska zavítají Hroši Brno. Budou to souboje dvou zklamaných z uplynulého víkendu. Olympia si nechala Skokany moc odskočit a k zisku prvních bodů jí nepmohl ani mohutný finiš. Hroši pak ztratili dvě dobře rozehraná utkání v Ostravě, to druhé v dohrávce 9. směny. Domácí zatím nejvíce spoléhají podle předpokladů jak na pálce (BA .396), tak na nadhozu na Pavla Procházku. Hrochy pálkařsky drží Ján Jablonka s BA .436, dobře mu sekunduje také Ján Kužma s BA .405.

Hraje se v Blansku v sobotu  ve 13:00 a 16:00 hod.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud