20. května 2012 • 08:03

Jak vidí letošní ročník Českomoravské ligy manažeři týmů

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manažeři týmů Českomoravské ligy, naší druhé nejvyšší soutěže, odpovídali na otázky ohledně vyhlídek jejich týmů pro sezónu 2012.



Richard Kania – Eagles PrahaB

Jiří Vít – Tempo Titans Praha

Martin Opršal – Hroši Brno B

Michal Kapr – Sokol Hluboká

Jiří Křepinský – SaBaT Praha

Jan Maštalíř – Klasik Frýdek-Místek

1. Jak vidíte letošní sezónu ČML? Kdo myslíte, že bude hrát na špici?

Kania: V loňském roce byla ČML hodně vyrovnaná, takže boj o špici je těžko předvídat. Doufám, že se tam budeme pohybovat i my. Tipuji, že dobře na tom bude Hluboká, asi i Tempo a ve hře je dalších 10 týmů :-)

Vít: V úplném popředí určitě bude Hluboká, která se rok od roku zlepšuje a prezentuje se hlavně výborným týmovým výkonem. Dále tam vidím Eagles B, tým plný mladých nadějí, letos jsou navíc zase o rok zkušenější. A samozřejmě Draci B. Obecně je dobře, že stoupl počet B týmů v ČML, naši hráči tak dostávají častěji možnost zahrát si proti klukům z Extraligy, někdy i reprezentantům.

Opršal: Liga bude určitě zajímavá, je v ní plno B týmů, které budou moc překvapit a obsadit vrchní příčky. Na špici ČML myslím, žese objeví Hluboká, která dlouhodobě v ČML patří k těm lepším týmům, doplněna nejspíš Tempem.

Kapr: Oproti minulým sezónám narostl počet rezervních družstev extraligových týmů, a proto se dá těžko odhadovat, jak se bude letošní ročník vyvíjet. Myslím, že na špici se bude tradičně pohybovat Tempo Praha dále pak Klasik Frýdek a doufám, že i náš hlubocký tým.

Křepinský: Myslím, že soutěž bude velmi vyrovnaná, bodové rozdíly určující umístění jednotlivých týmů budou minimální. Na špici budou Klasik Frýdek-Místek a Draci “B”.

Maštalíř: Protože se jedná o celorepublikovou soutěž dvanácti vyrovnaných týmů, bude letošní sezóna pro všechny zúčastněné dlouhá a fyzicky i psychicky náročná. Letošní ročník ČML nabídne všem fanouškům baseballu atraktivní podívanou s mnoha kvalitními a dramatickými souboji. Ambice postoupit do EXL budou mít exligové týmy z Hluboké a Tempa. Silné týmy sestaví i rezervy Draků a Krče. Samozřejmě bych rád na předních příčkách viděl i náš tým :).

Z utkání Eagles B - Klasik Frýdek-Místek
Z utkání Eagles B - Klasik Frýdek-Místek

2. Jaké si dáváte cíle pro váš tým?

Kania: Naše družstvo je dost mladé, takže náš cíl je odehrát minimálně 16 utkání základní skupiny při dodržení zásad pozitivního přístupu - kaučů k hráčům, hráčů ke kaučům a hráči mezi sebou (i soupeřem). Pak by dobré výsledky měly být vedlejším efektem této filozofie a tedy i hra o špici.

Vít: Chceme odehrát základní část v popředí tabulky a připravit se v létě pořádně na playoff, máme nového kouče i několik hráčů a vše si teď pomalu sedá.

Opršal: Samozřejmě bychom chtěli hrát co nejvýš, díky příchodu hráčů z Expressu, máme kvalitnější i B-tým než loni, kdy jsme do ČML postoupili. Za úspěch budeme považovat první polovinu tabulky.

Kapr: Naším letošním cílem je skončit mezi prvními. Po loňské zkušenosti bychom si rádi zopakovali účast ve finále ČML. Do týmu jsme zařadili několik mladých hráčů, kterým se pokusíme dát příležitost získávat zkušenosti v ČML.

Křepinský Chceme se umístit do 6.místa po základní části a hrát play-off o baráž.

Maštalíř: Našim cílem je předvádět v každém zápase atraktivní útočný baseball. Jak už jsem nastínil, rádi bychom v nabité konkurenci vybojovali co nejvíce vítězství v základní části a zajistili si tak výhodnější pozici pro play-off. V něm chceme postoupit přes první kolo do semifinále ČML.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud