30. srpna 2013 • 17:23

Semifinálové série Extraligy pokračují, týmy mají k finále stejně daleko

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejpozději v neděli bude rozhodnuto o letošních extraligových finalistech. Obě semifinálové série jsou rozehrané tak, že vyhrát může kdokoli. Těžší práci budou mít manažeři při nasazování nadhazovačských baterií, protože hráči mohou za víkend odehrát i tři utkání. 



Obhájce titulu Draci Brno zajíždí na Kraví horu k zápasům s městským rivalem z Techniky. První zápas série rozhodl pro Draky až druhý tie-break, druhé utkání bylo jasnou záležitostí Techniky a jejího nadhazovače Mathew Perlmana. Pálkařsky jsou týmy poměrně vyrovnané, ze dvou utkání má batting nad 300, hned 5 pálkařů – Mráz, Menšík, Dubový, Hajtmar a Polanský. Jediným homerunářem nejen této série je zatím Martin Zelinka, uvidíme, co přinese změna hřišt. Mezi nadhazovači se může nejlepším ERA pochlubit Maxwell Perlman, který odházel complete game bez bodu. Technika zapojila do zápasů dosud pouze 2 nadhazovače, kdežto Draci jich prostřídali celkem 5. Hraje se v sobotu od 13:00 a 16:00 hod., případné páté utkání pak v neděli na MBS od 14:00 hod. Zápasy řídí David Kulhánek, Jiří Kroupa a Vladimír Fajmon.

Rovněž druhá semifinálová série mezi Kotlářkou Praha a Arrows Ostrava je nerozhodná. V jednotlivých utkáních měly vždy navrch vítězné týmy. Pálkařům vévodí Petr Baroch s BA .571 (zatím nejlepší pálkař Extraligy s BA .482), následovaný ostravskými Petrem Čechem a Alešem Navrátilem – oba BA .556. I tato série má nadhazovače s odházeným vítězným celým zápasem – Jasonu Danielsovi ale kazí statistiky jeden obdržený bod. Trenéři Kotlářky potřebovali na dvě utkání pouze 3 nadhazovače, Arrows 5. V týmových statistikách pole má jasně navrch pražský zástupce FA .976 oproti .927. Zde je místo, kde se mohou ostravští jedině zlepšovat. Začátky sobotních střetnutí jsou stanoveny rovněž na 13:00 a 16:00 hod., hrát se bude pod vedením Radka Mlčáka, Romana Gongola a Romana Dostála. Na páté utkání by v neděli čekal hráče přesun do Prahy do areálu Na Markétě se začátkem 14:00.

Kromě bojů o nejvyšší příčky začíná také nadstavbová část Extraligy pro týmy na 5.-8. místě po základní části. Eagles Praha, Skokani Olomouc, Hroši Brno a Tempo Praha se spolu utkají každý s každým dvakrát. Do tabulky se započítávají rovněž výsledky ze základní části. Poslední dva týmy tabulky budou hrát Baráž o Extraligu.

V sobotu se hraje ve 13:00 a 16:00 hod. v Olomouci double Skokanů s Hrochy. Domácí mají lepší letošní vzájemnou bilanci 3:2, historicky jsou na tom o fous lépe Hroši. Týmy se utkaly i v loňské nadstavbě, kde byli dvakrát úspěšnější Hroši. Skokani museli svou účast v Extralize vybojovat až v Baráži.

V neděli na Krči se hraje double a zároveň pražské derby mezi Eagles a Tempem. Eagles přišli o účast v play-off až v posledních zápasech základní části a měli by být proti nováčkovi favoritem, i když právě vzájemné zápasy s tímto soupeřem pomohly k jejich „pádu“ mimo postupové pozice. Tempo se drželo po celou sezónu ve spodních patrech tabulky, ale jejich výkony měly stoupající tendenci. Utkání začínají ve 13:00 a 16:00 hod.

I play-off Českomoravské ligy je v plném proudu, v sobotu začínají semifinálové série. Sokol Hluboká hostí Eagles Praha B a Hroši Brno B Třebíč Nuclears. Vloni se dostali Hlubočtí až do finále a jejich ambice sahají i letos vysoko. S Eagles hráli v letošní i loňské základní části nerozhodně 1:1. Jejich nejlepším pálkařem v play-off je Ondřej Konvalinka s BA .500. Eagles B skončili v ČML v roce 2012 na 4.místě a vyhráli Juniorskou Extraligu. Jejich nejúspěšnějším pálkařem dosavadní fáze play-off je Ladislav Vrbský s BA .583. Série na tři vítězná utkání začíná v sobotu na Hluboké ve 13:00 a 16:00 hod.

Hroši Brno B mají s Třebíčí Nuclears letos rovněž vyrovnanou bilanci. Třebíč v loňském play-off podlehla v semifinále Tempu Praha 1:3, Hroši B v semifinále Juniorské Extraligy Drakům Brno B 0:3. Třebíčským pálkařům se v play-off daří, mezi první desítkou jsou hned čtyři. Nejlepší z nich pak Michal Pantůček s BA .667. Hroši se opírají o výkony Jiřího Krampola s BA .500. Zápasy se hrají v sobotu od 13:00 a 16:00 hod. na hřišti v Zamilovaném hájku v Brně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud