21. srpna 2017 • 20:00

Tohle byla paráda: Čeští baseballisté porazili na Univerziádě Koreu!

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málokdo mohl očekávat takový výsledek, ale opravdu se stal! Česká univerzitní reprezentace porazila 4:3 silný výběr Koreje. Zde, stejně jako v dalších asijských zemích, je baseball velice populární. Nejlepším způsobem tak český výběr na Univerziádě v Tchaj-peji rozehrál turnaj, který je velice sledovaný. „Je to obrovsky cenný zářez. Koreu jsme totiž nikdy nepřehráli,“ tvrdil Matěj Hejma, pálkař českého univerzitního týmu.



Právě baseball sledují v Asii fanoušci až fanatickým způsobem. Na stadiony chodí desetitisíce lidí, často s sebou nosí hudební nástroje a po celou dobu povzbuzují své oblíbené týmy. O důležitosti tohoto sportu na Tchaj-wanu svědčí také slavností zahájení letošní Univerziády – na jeviště přišla tamní baseballová hvězda Chen Chin-Feng, aby odpálila hvězdu, jež pak zapálila ohňostroj. „Baseball patří na Tchaj-wanu k národním sportům, na zápasy Univerziády chodí tisíce lidí. Atmosféra je skvělá,“ pochvaloval si Matěj Hejma.

Právě pálkař českého týmu byl strůjcem klíčového momentu v úvodním duelu proti Koreje. Ve třetí směně totiž po jeho úspěšném odpalu stáhl tři své spoluhráče. O vítězný bod se pak postaral Adam Hajtmar. „Výborně nám ale zaházeli všichni tři nadhazovači, kteří nás v podstatě celý zápas drželi ve hře. Korejským pálkařům nedovolili žádný větší tlak. Celkově to byl velmi dobrý kolektivní výkon na začátek turnaje,“ popisoval Hejma překvapivé vítězství nad Koreou, která v minulosti vyhrála olympijské hry nebo prestižní Premiere 12.

Češi na Univerziádě pokračují v úterý, kdy na hlavním stadionu vyzvou Tchaj-pej. Už nyní je prodáno 6 tisíc lístků, televize vysílá přímým přenosem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud