20. června 2019 • 16:55

Golfistky si zahrají na Karlštejně o necelý milion, Spilková hrát nebude

Autor: šp, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V novém srpnovém termínu se uskuteční třetí ročník golfového turnaje žen Czech Ladies Challenge. Akci druhé nejvyšší evropské série okruhu LET Access přivítá znovu Konopiště, a to od 1. do 3. srpna. Promotérem Amundi Czech Ladies Challenge 2019 s dotací 35 tisíc eur (895 tisíc korun) jsou Česká golfová federace (ČGF) a agentura GM Pro. „Doufám, že i letos naše mladé dámy potvrdí, že mají na to, aby se v téhle konkurenci prosadily,“ řekl prezident ČGF Zdeněk Kodejš a poukázal na loňské druhé místo amatérky Terezy Malecké.



Přesun turnaje z června na srpen by mělo ještě více umožnit start golfistkám z amerických univerzit. „S tím při plánování turnaje počítáme, protože je tady chceme mít,“ konstatoval Kodejš.

Právě kvůli nadějným amatérkám se federace před třemi lety rozhodla nově pořádat profesionální turnaj. „Tehdy jsme si dali za úkol postrčit český golf, zajistit tím i hráčkám karty do zahraničí, a všechny úkoly se plní,“ těší Kodejše.

Podruhé za sebou se bude hrát na Konopišti a na osmnácti jamkách hřiště Radecký. Ve startovním poli by se mělo mezi 132 hráčkami díky kartám objevit až dvacet domácích profesionálek a amatérek. „Pro každou, která si zaslouží hrát, místo určitě seženeme,“ uvedl generální sekretář ČGF Aleš Libecajt.

Jisté je, že hrát nebude profesionálka Klára Spilková. „Klára se plně věnuje LPGA. Nebude letos hrát ani žádné turnaje LET, protože vše podřizuje americké cestě,“ řekl manažer Spilkové a šéf GM Pro Petr Žák. Chybět bude i Karolína Vlčková, která se na LPGA snaží prodrat z nižší americké série Symetra.

Turnaj má nové finanční partnery, k čemuž přispělo, že se hraje pod záštitou Českého olympijského výboru (ČOV). „Všechny akce pro mladé sportovce, při kterých se můžou srovnávat se špičkou a nabírat zkušenosti, a ještě k tomu v domácím prostředí, jsou znamenité,“ prohlásil generální sekretář ČOV Petr Graclík.

Czech Ladies Challenge odstartuje český golfový srpen. Jeho vrcholem bude šestý ročník Czech Masters série European Tour, který se uskuteční s dotací milion eur od 15. do 18. srpna na Albatrossu a přijet má mimo jiné slavný Jihoafričan Ernie Els. Od 23. srpna čeká ženy Czech Ladies Open, akce sérií LET a LET Access s dotací 120 tisíc eur na Karlštejně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud