18. března 2022 • 17:41

Golfistka Kousková řeší dilema: Jako volit dezerty. Napoleanová válí v Arábii

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfistka Sára Kousková řeší dilema. Kvalifikovala se na amatérský turnaj do věhlasné Augusty a čerstvě dostala pozvánku na první major sezony okruhu LPGA The Chevron Championship. Háček je v tom, že se obě akce konají ve stejném termínu - od 31. března do 3. dubna. Česká amatérka se rozhodne do pondělí. Druhá česká hráčka Kristýna Napoleanová aktuálně válí na turnaji LET v Saúdské Arábii. 



„Je to trochu jako volit mezi dvěma dezerty, které jste nikdy neochutnali. Chuť máte na oba, ale zvolit můžete jen jeden,“ uvedla Kousková v tiskové zprávě. „Na jednu stranu mám ohromnou radost z pozvánky, zároveň vím, že budu muset odmítnout jednu z nejvýznamnějších golfových akcí světa. Asi nikdy bych si nemyslela, že budu řešit dilema, zda zvolit major, nebo Augustu.“

Na turnaj Augusta National Women's Amateur se Kousková dostala na základě postavení v amatérském světovém žebříčku jako první Češka. Na slavném americkém hřišti klubu v Augustě, kde se hraje major mužů Masters, si už v únoru měla možnost zatrénovat.

Ženský major The Chevron Championship v Mission Hills, který se hrával jako Ana Inspiration, má dotaci pět milionů dolarů a loni se mezi profesionálky dostala jen jedna amatérka. „I to ukazuje, jak unikátní příležitost se Sáře nabízí,“ podotkl manažer české hráčky Jakub Mejzlík.

Pozornost společnosti IMG, která je promotérem turnaje, si Kousková zasloužila výkony na univerzitních turnajích v zámoří. V americkém žebříčku NCAA je aktuálně čtvrtá.

Napoleanová je v polovině turnaje LET ve vedení

Golfistka Kristýna Napoleanová je v polovině turnaje evropského okruhu LET v Saúdské Arábii ve vedení. Česká hráčka má po dvou kolech skóre šest ran pod par stejně jako dvojnásobná vítězka Solheim Cupu Angličanka Georgia Hallová. Sobotní i nedělní část turnaje vysílá živě od 11 hodin O2 TV Sport. 

Napoleaová dostala do turnaje dotovaného částkou milion dolarů divokou kartu a ve čtvrtek zvládla první kolo ve větru v paru. Druhý den zazářila výkonem 66 ran. K šesti úderům pod par se bývalá fotbalistka odrazila eaglem na pětiparové čtyřce a poté ještě zapsala čtyři birdie.

„Odehrála jsem výborné kolo,“ pochvalovala si pro web okruhu LET. V sobotu půjde v poslední skupině s Hallovou a Nizozemkou Anne Van Damovou, která je třetí o dvě rány zpět. „Je to čest. Bude to zábava a můžu se od nich hodně naučit. Užívám si tady každou minutu,“ řekla Napoleanová.

Z pátého místa a s odstupem čtyř ran bude útočit trojnásobná vítězka turnajů major Anna Nordqvistová ze Švédska. Šestá je mimo jiné vítězka deseti turnajů LET Jihoafričanka Lee-Ann Paceová.

Další dvě české hráčky do víkendových kol neprošly, Tereza Melecká obsadila se skóre +14 dělené 98. místo. Šideri Váňová zahrála ještě o dvě rány více a obsadila 106. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud