19. ledna 2022 • 10:17

Odměna pro Kouskovou: jako první Češka si zahraje na slavném hřišti

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfistka Sára Kousková si na přelomu března a dubna zahraje jako první Češka na slavném americkém hřišti v Augustě. Česká amatérka obdržela po úspěšné sezoně pozvánku na prestižní turnaj Augusta National Women's Amateur.



„Co k tomu více říct. Jsem ohromně šťastná. Je to odměna za tvrdou práci nejen v posledních dvou letech. To, že se do Augusty podívám jako vůbec první Češka, celou věc jen umocňuje,“ uvedla dvaadvacetiletá golfistka v tiskové zprávě. „Dvakrát mi tenhle vysněný turnaj utekl o pomyslný kousek,“ dodala.

Dvaadvacetiletá Kousková loni vyhrála turnaj druhé evropské série LETAS, když ovládla Czech Ladies Challenge na Konopišti. Hráčce klubu ze Zbraslavi se dařilo i v amerických univerzitních soutěžích a jako jediná Češka získala plnou kartu na nejvyšší evropskou profesionální tour.

Letos by Kousková měla po dokončení studia na Texaské univerzitě v Austinu přestoupit k profesionálkám. Jejím cílem je start na olympijských hrách v Paříži 2024.

„Golf je ale v tomhle velmi specifický sport. Samotný výsledek ovlivňují drobné detaily, takže se snažím myslet spíše v krátkodobějším horizontu. Pokud se mě zeptáte třeba na Augustu, tak nezastírám, že bych ráda uspěla i tam. Samozřejmě jedna věc je se na turnaj probojovat a druhá tam uspět. Mohu ale všem slíbit, že udělám maximum pro to, abych naši vlajku dostala ve výsledkové listině co nejvýše,“ doplnila Kousková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud