21. června 2022 • 15:33

Golfový turnaj v Berouně bude mít rekordní české zastoupení, vrací se Spilková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na čtvrtém ročníku golfového turnaje Tipsport Czech Ladies Open v Berouně se od pátku do neděle představí rekordních 16 českých hráček v čele s Klárou Spilkovou, Kristýnou Napoleaovou, Terezou Meleckou či Sárou Kouskovou, která nedávno přestoupila mezi profesionálky.



Spilková, Napoleaová, Melecká a Šideri Váňová se na turnaj s dotací 200.000 eur dostaly přímo s kartami Ladies European Tour. Beroun přivítá největší ženský turnaj na území Česka potřetí za sebou.

„Věřím, že čtvrtý ročník proběhne dobře a v klidu, že i počasí nám bude přát a po dvou covidových letech se opravdu budeme moci soustředit pouze a jenom na golf,“ řekl na tiskové konferenci promotér Luboš Koželuh z Premier Sports.

Z domácích profesionálek se na turnaji objeví ještě Tereza a Eva Koželuhovy, Kateřina Vlašínová a Lucie Hinnerová. V Berouně budou startovat také amatérky Jana Melichová, Patricie Macková, Denisa Vodičková, Agáta Vahalová, Barbora Bujáková, Miriam Balcarová a Gabriela Roberta Vítů.

Česká jednička Spilková se vrací do Berouna po dvouleté pauze, v roce 2020 obsadila 13. místo, což je nejlepší český výsledek v dějinách turnaje. „Já bych si přála jako vždy top ten. Minule jsem tady od něj nebyla daleko. Věřím, že na to mám, kór s hrou, kterou předvádím v posledních týdnech. Doufám, že jenom vydrží fyzické a mentální zdraví během tohoto týdne,“ uvedla Spilková.

„Nějaké nároky na sebe mám, ale nechci se zase moc přemotivovat. Ráda jsem v roli černého koně. Uvidíme, co a jak bude. Ale moc děkuju všem a snad nám to vyjde,“ přidala Napoleaová.

Největší favoritkou ze 132 hráček je podle Tipsportu aktuální trojka pořadí nejvyšší ženské evropské série Švédka Johanna Gustavssonová s kurzem 8:1 na vítězství. Z Češek bookmakeři nejvíce věří Spilkové, která má kurz 20:1. Diváci mají na akci vstup zdarma.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud