30. listopadu 2017 • 11:09

Čeští squashisté prohráli na MS i s Walesem a čeká je jen boj o umístění

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští reprezentační squashisté prohráli na mistrovství světa týmů také druhý zápas a ve skupině D skončili na třetím místě. Po pondělní prohře 0:3 na zápasy s favorizovanou Austrálií nestačili stejným poměrem na soupeře z Walesu. České hráče nyní čeká boj o umístění, nejlépe mohou skončit na 17. místě. „Hráli jsme proti světovým squashistům, kteří byli nad naše síly. I tak jsme ale předvedli dobré výkony,“ hodnotil David Tománek, reprezentační trenér.



Jediný set pro české reprezentanty vybojoval Martin Švec v souboji s Peterem Creedem, který je na 63. místě světového žebříčku PSA. „V prvním setu jsem si zvykal na skleněný kurt a na hru soupeře, ale od druhé sady jsem podával dobré výkony. Nechybělo moc a mohl jsem pomyslet i na vítězství, což by před zápasem asi málokdo čekal,“ popisoval Švec, který nakonec prohrál 1:3 na sety. Vyhrát nedokázal ani Daniel Mekbib, jehož soupeřem byl Joel Makin (42. místo na žebříčku PSA) ani Jakub Solnický, kterého porazil Emyr Evans.

„Historický postup mezi nejlepší šestnáctku byl daleko. V porovnání s herní úrovní hráčů, kteří jsou v top dvacet na žebříčku PSA, je ještě znatelný výkonnostní rozdíl. Na soupeře kolem 50. místa nám ještě zejména chybí mentální, herní konzistence a sebedůvěra. Ale od toho jsme tady a věřím, že tyto zápasy náš mladý tým posune do budoucna ve výkonnosti dále,“ říká trenér Tománek. V pondělním duelu proti Austrálii vyzval Švec australského squashitu Ryana Cuskellyho, který je na 16. místě světového žebříčku. O tři příčky hůře je další Australan Cameron Pilley, který porazil zase Ondřeje Uherku. Jakub Solnický nestačil na bývalého 36. hráče Zaca Alexandera.

Na mistrovství světa týmů mají čeští squashisté ve čtvrtek den volna, poté je čekají zápasy o umístění. Nejhůře mohou skončit na čtyřiadvacáté příčce, nejlépe mohou být sedmnáctí.

Mistrovství světa týmů ve squashi ve Francii (Marseille), skupina D:
Wales – ČESKO 3:0, Joel Makin - Daniel Mekbib 3:0 (11-3, 11-9, 11-7), Peter Creed - Martin Švec 3-1 (11-7, 7-11, 11-5, 12-10), Emyr Evans - Jakub Solnický 3:0 (11-9, 11-6, 16-14).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud