19. září 2019 • 10:02

Favorité v softbalové extralize končili, pražské týmy jsou bez semifinále

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci titulu z Tempo Praha, tradičně silný tým Spectrum Praha, nebo loňští finalisté Hroši Havlíčkův Brod. Ti všichni se nedostali ani do semifinále domácí softbalové extraligy. A kdo je nahradil? Painbusters Most, Beavers Chomutov nebo nováčci z Břeclavi. „No, co na to říct? S takovým výsledkem jsme nepočítali. Kluci si ale věřili,“ dodal Vlastimil Kubát, jeden ze zakladatelů břeclavského klubu. Největší favorité tak zůstávají Žraloci Ledenice, které táhnou pálkaři Patrik Kolkus, Patrik Kopečný a Jonáš Hajný.



1976. Tehdy naposledy neměla Praha ani jeden tým v semifinále softbalové extraligy. Největší zklamání panuje u Redfox Tempa, loňských domácích šampionů. Kádr zůstal víceméně pohromadě, navíc na evropském Super Cupu vybojovali slušné páté místo. Přesto se po nejlepší sezoně v novodobé historii loučí neslavně. „Projevily se vážná zranění klíčových hráčů, včetně zadáka a nadhozu. Byla to výjimečná sezóna z hlediska vytížení pěti hráčů v reprezentaci a bídná forma na pálce celého týmu,“ shrnulo na facebooku oficiální prohlášení Tempa.

Spokojené nemůže být ani Spectrum Praha. Přitom v základní části to vypadalo dobře, když vybojovali druhé místo. Porážka 0:3 s mladými dravými Painbusters Most však zastavila další ambice. „Celkově to je určitě překvapení. Postoupily týmy, které měly asi větší hlad po úspěchu,“ prohlásil David Mertl, kapitán Spektra. „Zároveň jsme upozornili, že nás čeká generační obměna.“

Senzací softbalové extraligy je tažení nováčků z Locos Břeclavi. V základní části sice skončili na sedmém místě, ovšem se slušným počtem dvanácti vítězství. Břeclav vyzvala ve čtvrtfinále softbalisty z Havlíčkova Brodu, za které nadhazoval Michal Holobrádek, hvězda českého týmu na letošním mistrovství světa v Praze. „Kluci si na něj věřili, a to se projevilo. Myslím, že pro něho to bylo těžší více než pro nás. Měl velmi náročnou sezonu, patrně se mu moc dobře neházelo,“ popisoval duely Vlastimil Kubát z Břeclavi. Pikantností je fakt, že právě v tomto týmu se Holobrádek učil softbalu.

Semifinálové zápasy začnou v sobotu – Chomutov vyzve Břeclav a Ledenice Most.

Témata:  extraliga, softbal
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud