24. září 2019 • 08:48

Brněnské squashisty kosila na evropském šampionátu klubů zranění. Skončil pátí

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na evropském šampionátu klubů ve skotském Edinburghu byli čeští squashisté opět vidět! Viktoria Brno Sportprofit skončila na pátém místě, vyšší ambice odnesla zranění. Před turnajem musel odstoupit Ondřej Uherka a v důležitém duelu ve čtvrtfinále se poranil Daniel Mekbib a Richie Fallows. Skvělého výsledku dosáhl Viktor Byrtus, který pomohl k titulu německému týmu Paderborner SC.



Dařilo se jim skvěle – brněnský tým Viktoria Sportprofit v základní skupině jednoznačně přejel své soupeře. Tedy skotský Newlands LTC a lichtenštenjský SRC Vaduz stejným výsledkem 4:0. Jenže ve čtvrtfinále už to bylo horší… Důležité střetnutí probíhalo proti Edgbaston Priory Club. A brněnští hráči do něho vyrazili se zahraniční posilou Richie Fallowsem – 51. squashistou světového žebříčku. Ten si bohužel na začátku druhé sady poranil lýtkový sval a od té doby již neudělal ani bod.

Zdravotní komplikace postihly také Daniela Mekbiba, letošního domácího mistra. Obnovilo se mu totiž zranění, se kterým laboroval před ME jednotlivců. Vůbec nemohl do výpadů a po kurtu se doslova ploužil. „Zkoušel sice set dostřílet, ale to bohužel na této úrovni není možné, a to byl konec nadějí,“ popisoval situaci Martin Švec z Viktorie Sportprofit.

Brněnští squashisté následně porazili finský ESRCskotský Newlands LTC. Bojovník Mekbib dokázal v boji o páté místo i přes zranění svého soupeře dostat do pátého setu, čímž situaci pro český tým usnadnil. A když Martin Švec a Matěj Hrnčiřík vyhráli 3:0 na sety, skončila Viktoria na evropském šampionátu pátá.  "Kvůli zranění jedničky, dvojky a čtyřky jsme přišli o šanci hrát o medaili. To, že jsme nakonec urvali páté místo, je v sestavě, v jaké jsme hráli, super," dodal Švec.

Témata:  squash, Brno
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud