6. srpna 2020 • 11:19

Softbalistky se po pauze rozjely, extralize vévodí zatím pražské celky

Autor: afo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po více než dvou týdnech odpočinku se znovu vrátily do akce extraligové softbalistky. Náročný program měly hráčky Eagles, které ve čtyřech dnech sehrály pět utkání a díky třem výhrám se dostaly na druhé místo. Na první příčce se zatím usídlily softbalistky z Joudrs, třetí místo drží další pražský tým z Tempa. Extraligový program se rozjede zase v příštím týdnu.



S týmem z Bohnic se hráčky Eagles střetly v minulém týdnu čtyřikrát a rozešly se smírně 2:2 na zápasy. Ve čtvrtek v domácím prostředí nejprve ztratily dramatickou podívanou 7:10, odvetu ale zvládly 3:2. „Prvního zápasu je škoda. Když v šesté směně otočíte nepříznivý vývoj a nedokážete to ubránit, zamrzí to. Bohužel, někdy se to tak seběhne,“ posteskla si kapitánka Eagles Jana Chýlová po bezmála tříhodinové bitvě.

„Joudrs se nikdy nevzdávají a na to si musíme dát v dalších zápasech pozor,“ dodala zkušená prvometařka, jež byla ráda, že se její družstvo ze svízelného duelu rychle oklepalo a vzápětí rivalovi porážku vrátilo. Eagles si pak neděli poradilo s outsiderem ze Storms 5:0. „Utkání jsme měli pod kontrolou. Obrana v čele s Térou Krbcovou fungovala dobře a postupně jsme přidávali i body, než nás v šesté směně vyhnal déšť,“ pokrčila rameny Chýlová, dlouholetá opora Eagles. Na druhé střetnutí už ani nedošlo.

Softbalistky Eagles v sezoně ovlivněné čínskou chřipkou mají odehráno šestnáct zápasů, z nichž jedenáct vyhrály. S Tempem se dělí o druhé místo a na vedoucí Joudrs, kteří odehráli o dva duely víc, jim chybějí pouhé tři body. „Zatím můžeme být spokojení Druhé místo je super, ale je třeba ještě potrénovat nějaké věci, zůstat na vítězné vlně a dobře se připravit na play off,“ dodala Chýlová.

Na čtvrté místě se drží Žraloci Ledenice. Dominanci pražských týmů podtrhávají také pálkařské statistiky – prvních sedm hráček s nejvyšším počtem úspěšných odpalů jsou hráčky z Joudrs, Tempa nebo Eagles. Nejvíce (24) jich má na kontě Veronika Klimplová z Joudrs. Další extraligový program začne ve středu 12. srpna.

Témata:  ženy, eagles, softbal, joudrs
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud