16. dubna 2021 • 17:24

Úspěch squashisty Švece: překonal postcovidový syndrom a vybojoval finále!

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přemýšlel, že kvůli komplikacím po prodělaném Covid-19 ukončí sezonu. Nakonec nastoupil do turnaje Czech Pro Series II a udělal dobře. Squashista Martin Švec se na pražském Strahově dostal až do finále, v něm však prohrál s Angličanem Robem Downerem 3:1 na sety. „Celkově jsem spokojený, finále je skvělým výsledkem. Před turnajem bych to bral všemi deseti,“ prohlásil Švec, který by se díky nabraným bodům na PSA turnaji mohl poprvé v kariéře dostat do nejlepší stovky světového žebříčku. „Na devadesát procent by se to mohlo povést,“ dodal squashista.



Turnaj ve Squaschclubu Strahov se pořádal pro hráče z okolních zemí nebo pro squashisty, kteří žijí trvale v České republice. Martin Švec se na něm dostal do svého sedmého finále na okruhu PSA. V semifinále porazil po velkém boji Rakušana Aqeela Rehmana 3:2 na sety. V pátek už ale nestačil na Angličana Downera, který získal první titul na zahraničním turnaji. „Hru jsem se snažil kouskovat, nechtěl jsem se pouštět do dlouhých a namáhavých výměn. V předchozích kolech mi to vycházelo, jen dnes to tolik nechodilo,“ dodal Švec z brněnského klubu Viktoria.

Přitom v prosinci měl český squashista Covid-19 a s následky se trápil ještě další týdny. „Bolela mě hlava, trápila roztěkanost, světloplachost… Covid mi zničil aerobní základ, po půl hodině fyzické aktivity jsem byl vyřízený. V jednu dobu jsem nemohl vyjít ani schody. Proto jsem dělal v posledních měsících tréninky v menší intenzitě,“ popal Švec, jehož stav se už stabilizoval. „Mám ale pořád dny, kdy jsem více unavený.“

V sezoně tak bude Švec dál pokračovat, i když neví, kolika turnajů se zúčastní. „Pokud se budou konat, tak se rád přihlásím. Mám v plánu se vrátit k tréninkům, ale jen k nižším intenzitám. Budu budovat vytrvalost a pokusím se dostat na fyzickou úroveň, kterou jsem měl,“ dodal squashista.

Témata:  squash, švec, Praha
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud