20. února 2022 • 20:33

RunCzech čeká organizace závodu v Itálii. Napoli City Half Marathon je zpět!

Autor: ktp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napoli Running oslavil svůj návrat ke sportovním akcím úspěšným závodem Sorrento Positano v prosinci 2021, a nyní naváže i Napoli City Half Marathon, naplánovaný na 27. února 2022. Organizátoři z RunCzech jsou připraveni přivítat 4 000 běžců za plné podpory města Neapol, Světové atletické federace, Evropské atletické federace a Italské atletické federace, a po roční odmlce bude Neapol opět plná běžců. Uzávěrka online registrací je 23. února, stále je volných asi 800 míst. Závod je oblíbený také pro české sportovce.



Tým Napoli Running, který spadá pod RunCzech, představí elitní zahraniční běžce, kteří dokáží zaběhnout půlmaraton pod hodinu, což je úctyhodný limit. Jména pro závod v Neapoli budou oznámena příští týden. Italský reprezentant Yemaneberhan Crippa, trénující nyní v Keni, by rád překonal italský národní rekord, který drží Eyob Faniel v čase 1:00:07, Siena 2021. „Nemůžu se dočkat, až poběžím v Neapoli. Určitě budu fyzicky připravený a chci si to pořádně užít. Vím, že je to velmi rychlý závod,“ řekl Crippa.

Crippovým soupeřem určitě bude Švýcar Julien Wanders, který momentálně trénuje na svůj první maraton v dubnu, očekáváný čas v Neapoli je asi 62 minut. „Těším se, až přijedu do Neapole běhat, protože miluji italskou kulturu. Navíc můj trenér Renato Canova je Ital, a o tomto závodě mluví v superlativech,“ dodal Wanders.

Co se týče závodu žen, Neapol čeká velmi vyrovnané pole těch nejlepších běžkyň z Itálie, Keni, Etiopie, Německa a Norska. Závod začíná v 9:00 hodin ráno v ulici J. F. Kennedyho, půlhodinová reportáž ze závodu bude vysílána celosvětově.

„Rádi v Neapoli pořádáme závody, je to skvělé město pro běhání. Datum jsme vybrali již tradičně na konci února a doufáme v ideální počasí a v hojnou návštěvnost, protože Neapol má co nabídnout. Mohl by to být jeden z nejnapínavějších závodů v Itálii za poslední roky,“ poznamenal Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech.

Témata:  běh, runczech
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud