29. března 2022 • 12:45

Badmintonisté Mendrek s Králem vezou z Polska bronz. Teď chtějí do Koreje!

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeká je ostré období. Badmintonisté Adam Mendrek a Ondřej Král se připravují na dubnový evropský šampionát, výhledově pak na Evropské hry a kvalifikaci na olympijské hry. Hned v úvodu letošního roku se jim však zadařilo! V polském Arłamówě se čeští deblisté poprvé v kariéře probojovali na stupně vítězů na turnaji kategorie International Challenge. Třetím místem si navíc připsali velkou porci bodů do světového žebříčku. „Je to pro nás další posun. Teď to budeme mít divoké, rádi bychom se totiž dostali na světový okruh do Koreje,“ vyhlásil Mendrek.



Samé turnaje, reprezentační tréninkové kempy nebo bundesliga. Badmintonové duo Mendrek a Král se dostává do velkého provozu. A hned první akce přinesla úspěch. Na silně obsazeném Polish Open získali čeští hráči medaile. Potvrdili tak, že přestup mezi deblové specialisty byl v loňském roce dobrou volbou. „Jsem rád, že se nám výsledkově takhle zadařilo hned v prvním turnaji ze šňůry, která nám teď začíná. Herně ale ještě vidím rezervy,“ konstatoval Král.

Momentálně 116. pár světa se rozjížděl v Polsku trochu pomaleji. V prvním kole měli reprezentanti volno, ve druhém je čekali Indové Vaibhaav a Nithin. „Byl to jeden z nejhorších zápasů, co jsem s Ondrou odehrál. Nic nám nešlo, ten postup jsme vydřeli, nebylo tam opravdu nic, čeho bychom se mohli v tom utkání chytit,“ nešetřil kritikou po vydřené výhře zkušenější z dvojice Mendrek. Druhý den se už prezentovali jiným badmintonem, když porazili Američany asijského původu Vinsonem Chiu a Joshuou Yuanem.

„Byli mladí, šikovní, ale tenhle duel jsme zvládli skvěle takticky. V Polsku bylo trochu zvláštní, že obě strany byly diametrálně odlišné, na té jedné byla horší viditelnost, hůře se bránilo. V tomhle zápase se nám ale dařilo vše,“ komentoval dobrý výkon Mendrek a jeho parťák Král ho doplňoval: „Hráli jsme typickou rychlou deblovou hru, která nám sedí asi nejvíc.“

Semifinále přineslo obrovský boj a nakonec těsnou prohru ve třetím setu 21:23 s párem z Tchaj-wanu. Teď už se však soustředí na další turnaj – v tomto týdnu je čekají zápasy ve Francii. „Pak jsme se kvalifikovali na Světový okruh Korea Masters 2022, jedná se o turnaje Super Series. Pro nás to bude velká premiéra, dá nám to hodně zkušeností,“ prohlásil Mendrek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud