1. května 2023 • 11:25

Tragédie po rekordním nákupu! Koně za 13 milionů trenér domů nedovezl

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaná tragédie otřásá ostrovním turfem. Irský trenér Michael O’Callaghan koupil na dražbě v Doncasteru dvouletého ryzáka po hřebci Harry Angel za rekordních 500 tisíc liber. Koně v přepočtu za takřka třináct a půl milionu korun ovšem na svou základnu v hrabství Kildare nedovezl. Po podivné nehodě na dálnici kůň havárii nepřežil. Informoval o tom portál Racingpost.com.



Dražba Goffs UK Breeze-Up Sale se v Doncasteru konala minulé úterý. Dvouletý hřebeček po Harry Angelovi z renomovaného hřebčína Tally-Ho Stud byl nabízen za 200 tisíc liber. „Je to tady nejlepší kůň a to zdaleka,“ říkal O’Callaghan pro racingpost.com. „Je ze stejné rodiny jako Twilight Jet, který je pro nás velmi dobrým koněm. Jestli tady je nějaký, bez kterého jsem nechtěl odejít, tak on.“

Dvouletého ryzáka chtěl získat i Kia Joorabchian, šéf týmu Amo Racing. Nějakou chvíli se v nabídkách přetahovali, O’Callaghan se nakonec dostal až na 500 tisíc liber. Největší částku, jakou kdy dražba v Doncasteru zažila. Dosavadním maximem bylo 450 tisíc liber za Al Raya z roku 2019.

„Tušil jsem, že zájem bude, takže jsme celý den šetřili prach,“ popisoval irský trenér. „Museli jsme zaplatit víc, než jsme mysleli, ale když věříte, že tohle je to pravé, musíte se vytáhnout. Chceme vyhrát grupu 1.“

Připustil, že by mohl být nakloněný dalšímu obchodu, případě výměně. Jenže na tu, ani na další závodní lány, už bohužel nedošlo. Cestou na tréninkovou základnu v hrabství Kildare měli havárii. A kůň ji podle racinpost.com nepřežil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud