29. srpna 2018 • 16:03

Na MS florbalistů v Praze se prodalo už přes 50 tisíc vstupenek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přes 50 tisíc vstupenek už prodali organizátoři tři měsíce před startem mistrovství světa florbalistů v Praze. Konat se bude od 1. do 9. prosince v O2 areně a Areně Sparty na Podvinném mlýně. Český florbal chce výrazně překonat rekordní návštěvnost 104.445 diváků z minulého mužského šampionátu z roku 2016 z Göteborgu. Tam padlo maximum 104.018 fanoušků vytvořené v roce 2008 v Praze a Ostravě.



"Jsme rádi, že je o šampionát velký zájem. Útočíme na překonání rekordu, který drží šampionát ve Švédsku. Chceme ho nejen překonat, ale tu metu posunout výrazně dopředu," řekl na tiskové konferenci v O2 areně prezident Českého florbalu Filip Šuman.

"Máme už teď prodáno stejně vstupenek jako těsně před startem toho minulého domácího (MS) v roce 2008. Největší zájem je o finálový víkend a o zahajovací den. V říjnu pravděpodobně bude zbývat na finále posledních tři až čtyři tisíce vstupenek. Cíle máme vysoko a chtěli bychom vyprodat O2 arénu více než jednou," doplnil Šuman.

V rámci propagace šampionátu Český florbal v létě uspořádal v Plzni, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Pardubicích, Zlíně, Brně, Olomouci, Ostravě, Karlových Varech, Mladé Boleslavi, Liberci a Českých Budějovicích 12 turnajů projektu Street Floorball League. "Vítěz každého toho turnaje si zahraje v kulisách O2 areny. Finálové utkání bude zabudováno i do programu mistrovství světa," prohlásil Šuman.

Dalším krokem je vybudování fanouškovských zón v době mistrovství světa ve 12 krajských městech - Karlových Varech, Plzni, Ústí nad Labem, Liberci, Hradci Králové, Pardubicích, Českých Budějovicích, Jihlavě, Brně, Zlíně, Olomouci a Ostravě.

"Věříme, že vyvrcholení bude vyprodáno ještě předtím, než šampionát začne. Chceme fanouškovský zájem vtáhnout do tohoto projektu. Je asi největší, do kterého se Český florbal pustil. Chceme, aby všude na světě viděli, že Česká republika nefandí pouze v O2 areně, ale i těchto fanzónách," uvedl Šuman.

Hlavním sportovním cílem je podle něj zisk medaile, na kterou nedosáhli muži na domácích šampionátech v letech 1998 a 2008 ani ženy v roce 2013. "Rozhodně si už chceme tady z tohoto šampionátu medaili ponechat," dodal Šuman.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud