11. května 2022 • 15:57

Chrudim je jednu výhru od futsalového titulu. Rozhodl Torres

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí zápas finále play off 1. Futsal ligy hostila v úterý Chrudim. Utkání plné emocí dospělo do prodloužení, ve kterém domácí zvítězili 3:1 a ve čtvrtek si budou chtít jet do Plzně pro titul.



Chrudim tradičně začala ve své hale obrovským náporem, který vyvrcholil v 5. minutě úvodní trefou. Rána Torrese prošla Vahalovi mezi nohami a domácí vyprodaná hala vybuchla nadšením - 1:0. Plzeňští tahali za kratší konec a nasbírali brzy pět faulů. Začali tedy hrát power play, při níž se dostávali do šancí. Nicméně největší tutovky měl před přestávkou domácí Éverton a Max. Oba ale zneškodnil Vahala. Interobal se nakonec dočkal vyrovnání deset vteřin před koncem první půle. Při hře bez brankáře sklepl Rick míč pro Rešetára a ten srovnal na 1:1.

Domácí mačkali Plzeň i ve druhém poločase. Nejblíže ke gólu byl ve 29. minutě Pavel Drozd, ale trefil břevno. V poslední desetiminutovce se oba týmy střídaly při hře bez brankáře, ale stále byli blíže k vedoucí brance Východočeši. Plzeňští pozorně bránili a vyčkávali na svou šanci. Gól nakonec nepadl a šlo se do prodloužení.

V první části se Plzeň doslova ubránila při power play Chrudimi. Po střele Davida Drozda hostům znovu pomohla branková konstrukce. Druhé prodloužení už ale rozhodlo. Klíčový druhý gól vstřelil chrudimský Torres a výhru domácích pečetil do prázdné brány Éverton.

Po nádherné bitvě a emotivním závěru plzeňský Michal Seidler uznal výhru soupeře: „Věděli jsme, že na nás Chrudim vletí a že je fanoušci poženou. Domácí byli na míči mnohem lepší, měli více ze hry a výhru si zasloužili. Na druhou stranu my jsme poctivě bránili, chodili jsme do brejků a neproměnili jsme své šance z power play. Domácí vyhráli zaslouženě.“

Fyzická kondice je jedním z faktorů, který může finálovou sérii rozhodnout. „Kdyby rozhodovala jen fyzická kondice, tak my máme dvě vyrovnané čtyřky a další připravené kluky. V úterý do utkání zasáhl ještě Max, když měl Radovanovič drobné zranění. Šíře kádru se v tomto ukázala,“ upozornil chrudimský Tomáš Koudelka.

Další program finále 1. Futsal ligy:

4. zápas Plzeň – Chrudim | ČT 20:20, živě ČT Sport

Případný 5. zápas Chrudim – Plzeň | SO 19:00

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud