7. září 2012 • 10:00

Házenkář Motl: Vloni jsme skončili bez medaile, letos to tak už nechceme

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový ročník házenkářské extraligy je doslova za dveřmi, startuje již o víkendu. A i v letošní sezoně by měl k velkým osobnostem patřit sedmadvacetiletý Jiří Motl. Rodák z Litoměřic, reprezentant a hráč týmu HK A.S.A. Město Lovosice promluvil na včerejší tiskové konferenci o zápasech v evropském poháru nebo mladících v české extralize.



Jak se těšíte na nový ročník Tipgames extraligy?
Motivace je veliká. Minulou sezónu jsme skončili bez medaile, letos bychom se na nejvyšší příčky rádi vrátili zpátky.

Většina trenérů na čtvrteční tiskové konferenci Lovosice přímo pasovala za spolufavority Tipgames extraligy. Cítíte se tak?
Každým rokem je celá soutěž vyrovnanější, takže jako vyložený favorit si připadat nemůžeme. Věřím ale, že patříme do té nejužší špičky.

Může právě alespoň špička extraligy konkurovat té evropské?
Realita je v tomto případě neúprosná. To jsou dva světy, které lze těžko porovnátvat, zázemí zahraničních klubů je zcela jiné a projevuje se to i na úrovni soutěží. Ostatně i v evropských pohárech, kde na nějaký velký úspěch čekají české týmy hodně dlouho.

O víkendu mají před sebou Lovosice právě v evropském poháru duel proti chorvatskému HC Zamet Rijeka. Jak vidíte své šance?
Chceme uspět, ale jdeme do neznáma. Je to naše premiéra v Poháru EHF, který je z pohledu prestiže obdobou fotbalové Evropské ligy. K sobotnímu domácímu zápasu nastoupíme bez Miroslava Krahulíka, ale s chutí.  Přál bych si, aby bylo vyprodáno, a slibuji za celý tým, že uděláme maximum pro postup.

Dvakrát po sobě se stal Jiří Motl nejlepším extraligovým střelcem a držitelem ceny pro nejlepšího hráče domácí soutěže.Foto Alex Wipf

Říkáte, že evropská špička je výkonnostně jinde než ta česká, přesto bylo v létě hodně slyšet o přestupu Michala Kasala ze Zubří do hvězdné Barcelony.
Jeho přestup je jedinečný a musí motivovat další mladé hráče. Vidí, že šance vstoupit do opravdu velké házené je i z české extraligy. V případě Kasala ale až čas ukáže, jestli se v Barceloně nebo jiném dobrém klubu prosadí. Osobně bych mu to přál a prospělo by to i české házené.

Jak jsou na tom další mladíci v české extralize?
Je tu pár talentovaných kluků, které nebudu jmenovat, ale už na nich v útlém věku leží hra celého týmu. Mají kariéru dobře rozjetou, ale záleží na nich, jak se k tomu v dalších letech postaví.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud