3. listopadu 2022 • 21:45

Nový kouč slavil! České házenkářky v Chebu vládly pod norskou taktovkou

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do nové éry vstoupila česká házenkářská reprezentace žen. Žezlo po Janu Bašném převzal norský kouč Bent Dahl a po úvodních pěti zápasových testech je spokojen. Jeho svěřenky ovládly tradiční turnaj O štít města Chebu, když ve čtvrtečním zápase o první příčku porazily výběr Norska 31:29. „Nejvíc je potřeba pracovat na psychické stránce,“ hlásil házenkářský stratég.



Neúspěšná kvalifikace o postup na mistrovství Evropy znamenala překvapivou změnu na lavičce. Jan Bašný po 12 letech přepustil pozici a českého týmu se v létě ujal Bent Dahl. Norský stratég se nyní s reprezentací dočkal prvních výher – byť v přípravných utkáních.

„Jsme teď trochu dole a musíme se postupně vyškrábat zpět. Vše jde ale správným směrem, hráčky mají kvalitu. Nejvíc je potřeba pracovat na psychické stránce. Musíme čelit kvalitním soupeřům a hráčky tím budou postupně získávat sebevědomí,“ prohlásil Dahl.

Po dvou zápasech ve Švédsku prošly reprezentantky suverénně turnajem O štít města Chebu. Jednoznačně zdolaly Egypt i německý Neckarsulm. Ve čtvrtek večer pak předvedly skvělý první poločas (20:14) a vítězství nad Norkami udržely. „Udělaly jsme si docela dobrý náskok, ale posledních deset minut jsme musely hodně zatnout zuby a bojovat,“ hodnotila jedna z hlavních opor reprezentace Markéta Jeřábková.

„Hráčky pracovaly každý den opravdu tvrdě. Máme koncept, který je pro ně nový a každá změna potřebuje čas. Ale od druhého zápasu ve Švédsku jsem spokojený,“ řekl Dahl.

I když Norsko přijelo do Chebu s rezervním týmem, výhra má pro český tým vysokou hodnotu. „Jsou to fakt šikovné holky z jejich ligy. Je dobře, že jsme odehrály tři zápasy tady v Chebu a dva ve Švédsku. Tým si sedá, co se týká hry. O kolektivu se bavit ani nemusíme. Když budeme dál takhle pracovat, může to v brzké budoucnosti dobře dopadnout,“ hlásila optimisticky naladěná Jeřábková.

O štít města Chebu

ČESKO - Norsko 31:29 (20:14)
Sestava: Kudláčková, Řezáčová - Kordovská 2, Andrýsková 3, Mikulášková, Šustáčková 2, Drozdová, Šustková, Stříšková 7, Stellnerová 2, Kuxová, Franková, Zachová, Kovářová 4, Jeřábková 9, Cholevová 2. Nejvíce branek Norska: M. Jacobsenová 10. Rozhodčí: Hájek, Kozler. Vyloučení: 5:5. Diváci: 782. Další zápas: Egypt-Neckarsulmer 25:20.

Konečné pořadí

1. Česko 6 bodů
2. Norsko 4 body
3. Egypt 2 body
4. Neckarsulm 0 bodů

Příprava v číslech

Švédsko - Česko 36:20
Švédsko - Česko 26:26
Česko - Egypt 37:24
Česko - Neckarsulm 35:23
Česko - Norsko 31:29

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud