Ondřej Němec
Premium
20. května 2022 • 14:50

Promotér Novotný: Marpovo fňukání je chytrý tah. Ale tam to začíná a končí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu se uskuteční největší boxerský galavečer v Česku. Jedním z těch, co na něm mají hlavní zásluhu, je promotér, moderátor a matchmaker organizace Oktagon Ondřej Novotný. Sám přitom s myšlenkou ryze ringového turnaje bojoval. „A najednou to vykrystalizovalo v kartu, kterou chce asi každý vidět,“ říká v rozhovoru pro deník Sport. 



Po vzoru proslulé hlášky promotéra Ondřeje Novotného lze říct, že organizace Oktagon letos jede bomby. V O2 areně už uspořádala letos jeden turnaj, na němž byl pasován nový šampion Patrik Kincl, pak následovala napínavá obhajoba krále Davida Kozmy a v sobotu večer nabídne obří turnaj s mimořádně očekávanou boxerskou bitvou Karlos Vémola vs. Marpo. Rok ale nekončí.

Myslíte, že je před námi největší událost roku, co se bojových sportů týká?
„Doufám, že ne. (rozesměje se) To bych byl špatný promotér, kdybych neměl ambici to ještě trumfnout. S ohledem na to, že nás letos čeká ještě sedm turnajů. Ale myslím si, že po té společenské stránce a z hlediska dosahu, bude těžké to překonat. Vidíme to na číslech i podle toho jaký to má zásah v médiích. Ve společnosti to mimořádně bublá, každý o tom mluví a každý to bude chtít vidět.“

Pro vás se jedná o mimořádný turnaj, protože vůbec poprvé lidé uvidí na akci Oktagonu ring. V čem to bylo jiné a třeba těžší?
„Hodně jsem s tím bojoval. Pořád na mě všichni tlačili a já nebyl rozhodnutý… Pořád se mi nedařilo dvojice poskládat, abych byl spokojený, že to bude – a nechci, aby to znělo škaredě – jenom box. Lidi od nás nečekají

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud