Marek Stodůlka
30. července 2019 • 16:16

Martínek jde do boje o UFC: Soupeř je střelec, ale já taky nejsem jitrnice!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světový úspěch na dosah. Čtvrtým českým jménem mezi bojovníky UFC se už za několik hodin může stát šampion organizace Oktagon MMA Michal Martínek. Neporažený zápasník se v show Dana White‘s Tuesday Night Contender Series utká s Brazilcem Rodrigem Nascimentem Ferreirou, který taktéž ještě neprohrál. Pro získání smlouvy s nejprestižnější světovou ligou ale nestačí zvítězit, musí zaujmout. „Soupeř je střelec, já taky nejsem jitrnice, bude to atraktivní zápas,“ slibuje v exkluzivním rozhovoru pro iSport.cz. Zápas českého bojovníka o kontrakt s UFC uvidíte živě ve středu 31. července na Nova sport 2 od 2.00!



Hokejová kariéra mu nevyšla podle představ, proto Michal Martínek přesedlal na MMA. Očividně to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí, jaké mohl český bojovník udělat. Po sedmi vítězstvích mezi profesionály přišla nabídka, která se takřka nedala odmítnout. Zápasit před samotným Danou Whitem, prezidentem nejsledovanější MMA organizace světa, UFC.

Pokud se v Las Vegas, kde se duel uskuteční, bude výkon českého těžkotonážníka líbit, změní se mu život. Po Karlosi Vémolovi, Viktoru Peštovi a Lucii Pudilové by byl teprve čtvrtým reprezentantem tuzemského MMA, který by se mezi absolutní světovou špičku dostal.

Přestože je Martínek na domácí scéně hvězdou, stále si musí přivydělávat jako vyhazovač.

Šampion organizace OKTAGON MMA Michal Martínek
Šampion organizace OKTAGON MMA Michal Martínek

„Měl jsem třeba zánět kloubu, protože jsem tam měl zaraženej zub. (...) Bilanci na dveřích mám stejnou jako v zápasení,“ vypráví Blackbeard (Černovous), jak mu pro jeho hustý vous začali říkat právě při hlídání klubů, o zážitcích z nočního života v Praze. Nadcházející duel v Las Vegas mu ale může zaručit, že už se bude prát pouze v oktagonu.

Jeho soupeřem bude Rodrigo Nascimento Ferreira. Brazilec, který také ještě neprohrál, všechny duely navíc ukončil před limitem. Rodák z Belo Horizonte, kde vyrůstal v chudinské čtvrti, už přes měsíc trénuje ve Spojených státech. Formu ladí v American Top Teamu po boku nejlepších zápasníku na světě, proto se cítí připravený.

„Ostatní bojovníci těžké váhy by se měli bát, protože jsem hladový a toužím po úspěchu. Je to pro mě skvělá příležitost, jelikož Michal je pomalý jako želva,“ dobírá si českého soupeře v oficiálním promo videu od UFC. Oba rivalové jsou velmi sebevědomí a cílevědomí, takže můžeme čekat válku, ve které nedají jeden druhému nic zadarmo.

Vémolovi na Štvanici fandil i David Pastrňák. Chtěl bych mít stejnou vůli, říká útočník
Video se připravuje ...

Oktagon 13: Vémola vs. Da Silva. Terminátor na zemi vládl, Brazilec ale přežil tři kola
Video se připravuje ...

Pastrňák se svojí Švédkou, Plíšková i Jágr. Kdo ještě nechyběl na Štvanici?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud