20. září 2020 • 04:00

Dvořák podruhé triumfoval v UFC! Soupeře přemohl precizním výkonem

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní vítězství! Český bojovník David Dvořák předvedl v souboji proti Jordanu Espinosovi v Las Vegas prakticky bezchybný výkon a v rámci turnaje UFC Fight Night 178 si tak připsal druhý triumf v prestižní organizaci a patnáctou výhru v řadě. Američana přemohl na body, když po celou dobu duelu udával tempo a nenechal se ničím z repertoáru soupeře zaskočit. Rozhodčí proto přidělili osmadvacetiletému bijci z Hradce Králové všechna tři kola. Po nedávném oslnivém debutu Jiřího Procházky slaví české MMA další úspěch na půdě hlavní svtové ligy.



Do klece nastupoval David Dvořák svižným krokem a přes ramena měl českou vlajku. Když oba bijce v muší váze představil slavný konferenciér Bruce Buffer, strhla se prakticky okamžitě velmi energická bitva.

Jako první se uvedl Espinosa, když trefil dobrý pravý hák. Český bojovník však chvíli na to poslal Američana kopem na lýtko k zemi. Dvořák obýval střed oktagonu a v boxerských výměnách působil nebezpečněji. Přestože počet úderů byl po pěti minutách téměř vyrovnaný, vzhledem k aktivitě a kontrole klece si připsal hned úvodní kolo rodák z Hradce Králové.

Espinosa schytal po přestávce další kop na nohu, a tak byl nucen změnit střeh a pokoušel se přenést dění duelu na zem, to se mu však nepovedlo. Postupem času si vyměřil vzdálenost a pro Dvořáka bylo těžší mířenými kopy i údery trefovat. Těžil však z větší síly v úderech a dobrém kontrování vždy, když se po něm americký bijec pokusil vystartovat. Druhé dějství měl proto ve své režii ještě o kousek víc než první.

Taktika, jež spočívala v rozkopání přední nohy protivníka, slavila úspěch. Espinosa totiž do rohu kulhal a namožené lýtko mu trenéři po celou dobu pauzy ledovali. Poslední pětiminutovka probíhala v podobném duchu. Dvořák kontroloval střed klece, určoval tempo duelu a oba zápasníci využívali zejména boxerských dovedností a kopů na nohy. Čech jich úspěšně vyslal v průběhu zápasu téměř třicet, i proto byl přesvědčen o úspěchu a ihned zvedal ruku vítězně nad hlavu.

A všichni bodoví rozhodčí dali českému bijci za pravdu, když mu udělili všechna tři kola. Ten si tak připsal druhé vítězství v UFC, tentokrát jednohlasným rozhodnutím.

David Dvořák, Jiří Procházka a Machmud Muradov v Karlos show. Podívejte se, jak se potkali „špičáci“ českého MMA>>>

SCORECARD: David Dvořák vs. Jordan EspinosaFoto UFC

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud