Marek Stodůlka
20. září 2020 • 04:39

Jedna rána a hotovo! Čimajev sestřelil v UFC třetího soupeře za 66 dní

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmnáct sekund a další zápas bez inkasovaného úderu. Chamzat Čimajev se opravdu jeví jako úkaz, o kterém v budoucnu ještě hodně uslyšíme. Geralda Meerschaerta sice v sledovaném utkání galavečera UFC Fight Night 178 v Las Vegas neumlátil na zemi, jako většinu soupeřů, ani totiž nemusel. Američan se po první inkasované ráně sesypal na podlahu. Švédský reprezentant s čečenskými kořeny tak přidal k rekordu za dvě vítězství za nejkratší dobu další. Tři výhry v rozmezí šestašedesáti dní.



Hype Train. Jedno z nejpoužívanějších slovních spojení mezi zahraničními fanoušky MMA. Jde o označení, které se používá, když některý z bojovníků nadchne davy, a pak se o něm mluví možná víc, než by bylo zdrávo. U Chamzata Čimajeva se však velmi těžko argumentuje, že nejde o enormní hrozbu pro veltrovou i střední divizi.

Jeho sobotní soupeř Gerald Meerschaert se nechal slyšet, že mu přijde urážlivé, když UFC domluvilo jeho soupeři rovnou dva zápasy. Čečenský bojovník ale rozprášil jakékoliv pochyby o tom, zda bude příště schopný proti Demianu Maiovi v nejbližší době nastoupit. Ani se nezapotil, na Američana mu stačil přesně jeden úder. Sledovali jsme ONLINE ZDE>>>

Rychlý zadní direkt za sedmnáct sekund. Konec. Rodákovi z Wisconsinu „zhasnul světla“ ještě dřív, než duel pořádně začal. „Lidi za mnou chodí na ulici a chtějí se se mnou bavit. Když zápasíte jako já a vyhráváte, každý vás miluje,“ pronesl po souboji švédský reprezentant. „Připravoval jsem se na to, ukončit ho v prvním kole, ale kdyby to nevyšlo, vyšťavil bych ho a uškrtil ve druhém,“ pokračoval.

Dá se předpokládat, že si Čimajev připíše třetí bonus za výkon večera, což byla hlavní věc, na kterou upozorňoval v pozápasovém rozhovoru.

Dostane se šestadvacetiletý zázrak až k titulu, nebo při střetu s někým ze špičky divize přijde o svoji auru podobně jako například Brazilec Johnny Walker?

Tomu se předpovídalo, že sesadí dlouhodobého krále polotěžké divize Jona Jonese. V soubojích se zápasníky z vrcholu žebříčku však neobstál. Po dvou prohrách se tak vrátil na vítěznou vlnu až dnes. Po bláznivém prvním kole, kde už to s ním vypadalo opravdu zle, dokázal otočit průběh bitvy s Američanem Ryanem Spannem a knokautoval jej.

„Divize je nabitá. Může se stát cokoliv, co změní zápas a vyhraje větší tvrďák. To se stalo,“ okomentoval brazilský zápasník své vítězství. „Znám svůj potenciál. Vím, co dokážu. Mám radost z výsledku, ale nejsem šťastný, trefil mě opravdu tvrdě. Příště se pokusím, abych tolik neinkasoval,“ dodal.

Chamzat Čimajev smázl soupeře Geralda Meerschaerta během několika vteřin jedinou ranou.
Chamzat Čimajev smázl soupeře Geralda Meerschaerta během několika vteřin jedinou ranou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud