Marek Stodůlka
15. října 2020 • 20:15

McGregor chce zápasit na obřím stadionu! S Poirierem se utká v lednu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Realita, nebo jen zbožné přání? UFC už několikrát ukázalo, že má fanouškovskou základnu na to, aby vyprodalo enormní haly. Conor McGregor se však rozhodl, že chce 23. ledna příštího roku bojovat v AT&T Stadium, domovské aréně Dallas Cowboys. Jestli organizace na přání přistoupí a duel s Dustinem Poirierem se uskuteční, není jasné. V době koronavirové krize by se totiž určitě nevyplatilo pronajímat si stadion s kapacitou 105 000 diváků.



Nebyl by to Conor McGregor, aby nepožadoval něco extra. A přestože z původní podmínky ustoupil, stále má pro svůj comeback enormní nároky. Nejprve dal totiž UFC ultimátum, že proti Dustinu Poirierovi nastoupí pouze v případě, že se organizaci podaří zápas uskutečnit ještě v letošním roce. Dana White řekl rázně: Ne!

„Máme pro tento rok vše plné, světoví šampioni zápasí o tituly. Chce se utkat s Dustinem Poirierem, tak kontaktoval ESPN a dožadoval se vlastního data. Nabídka na Poiriera je na 23. ledna. Buď přijme, nebo ne,“ prohlásil prezident UFC v rozhovoru s novinářem Brettem Okamotem.

Irská hvězda nejspíš bojovat opravdu chce, a tak na nabídnutý termín kývla, nadiktovala si však další, nepříliš reálnou, podmínku.

Soupeřem McGregora bude Dustin Poirier
Soupeřem McGregora bude Dustin Poirier

„Přijímám. 23. ledna beru! Můj cíl je uskutečnit tenhle zápas na stadionu Dallas Cowboys. Jerry Jones (majitel týmu Dallas Cowboys) je můj kamarád, a ten stadion dokáže pojmout naše publikum,“ nárokoval si McGregor na Twitteru. Pravdu sice má, jeho zápasy budí obrovskou pozornost a je velmi pravděpodobné, že by za normálních okolností dokázal přes sto tisíc diváků na místo přilákat. Ne však v době koronaviru.

UFC momentálně pořádá všechny galavečery na bojovém ostrově v Abú Zabí. Bez diváků. A je více než nepravděpodobné, že se situace za tři měsíce uklidní natolik, aby bylo možné nahnat na jedno místo takové zástupy lidí. „Budu připraven na Texas a Texas bude připraven na mé fanoušky,“ pokračoval McGregorův tweet. V Texasu je momentálně dovoleno využívat při venkovních akcích až padesát procent kapacity. Ze 105 000 míst je to tedy 52 500. Situace se však může kdykoliv zhoršit, proto není jasné, zda UFC na podobné podmínky přistoupí.

Na druhou stranu u soupeře se návrh setkal s úspěchem. „Blízko k mému domovu navíc ve víkend mých narozenin. V jaké váze?“ odpověděl Poirier. Míč je teď na půlce UFC. Přijme návrh, nebo McGregora postaví nohama na zem?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud