Marek Stodůlka
23. ledna 2021 • 13:45

Debut v UFC ve stínu Conora. Hvězda konkurence chce rychle za titulem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zazáří, nebo potvrdí, že UFC je prostě vyšší level? Bývalý šampion amerického Bellatoru se už v neděli ráno představí v hlavním předzápase na turnaji UFC 257. Michael Chandler přichází do nejslavnější ligy s obrovským očekáváním, rád by se popral o titul nejnabitější divize, lehké váhy. V Abú Zabí bude ale muset zvládnout první těžkou zkoušku, kterou mu přichystá nebezpečný Dan Hooker.



Přišel s pompou. UFC si od podpisu Michaela Chandlera slibovala velké věci. Bývalý šampion konkurenčního Bellatoru chtěl po vzoru Jiřího Procházky skočit rovnou mezi špičku divize a organizace mu vyhověla. Na turnaji UFC 254 dokonce zastával roli náhradníka v titulové bitvě, kdyby někdo z dvojice Chabib Nurmagomedov a Justin Gaethje nemohl nastoupit. Nestalo se.

Oba hlavní bijci zůstali fit, takže se nová akvizice poprvé představí až v noci na neděli na ještě exponovanějším galavečeru UFC 257.

„Vždycky jsem věděl, že přesunout se do UFC je správný krok. Po sportovní i komerční stránce,“ nechal se slyšet čtyřiatřicetiletý Američan s bilancí jedenadvaceti vítězství a pouhých pěti neúspěchů. Soupeřem bude Dan Hooker, bojovník z Nového Zélandu, který loni v nádherném souboji těsně prohrál s Dustinem Poirierem na body.

Michael Chandler (Vpravo) se postaví proti Danu Hookerovi
Michael Chandler (Vpravo) se postaví proti Danu Hookerovi

Očekávaná premiéra ale proběhne trochu ve stínu. Přeci jen vyrovnat se zájmu o představení McGregora téměř nelze. Pokud se však Chandlerovi podaří uspět, má jistotu, že se o něm bude opět nahlas mluvit. A téměř okamžitě se stane jedním z aspirantů na duel o titul lehké váhy. UFC přitom často takové kroky nepodniká, v případě Američana už se ale ví, že se jedná o ostříleného bojovníka, který dlouhou dobu zápasí na nejvyšší úrovni.

V kariéře se utkal například s bývalým šampionem UFC Eddiem Alvarezem, dvakrát zvítězil nad dalším držitelem titulového pásu Bensonem Hendersonem. Z pěti zmiňovaných porážek navíc dvě přišly až po „split decision“. Tedy po bodovém rozhodnutí, kdy jeden ze sudích viděl jako vítěze Chandlera a další dva soupeře. Střety byly totiž nesmírně vyrovnané.

Předloni v květnu ale utrpěl těžkou porážku. Brazilec Patricio Freire s přezdívkou Pittbul knockoutoval Chandlera hned po jedné minutě a jedné sekundě. Ukázal tak, že brada nováčka UFC nesnese vše, a pokud jej Hooker v úvodu duelu dobře trefí, může aura dalšího aspiranta na titul, která se Američana drží, rychle zmizet.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud