15. května 2015 • 13:10

Terminátor Vémola je zpět! V Pardubicích si dá rozcvičku

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvýraznější tvář českého MMA se vrací na domácí půdu. Karlos Vémola se po roční pauze, kterou zavinilo zranění kolena, ukáže fanouškům v Pardubicích. Na galavečeru Fusion „ONE“ v AFI Palace (začátek v 19 hodin) ve váze do 93 kg prověří jeho styl ničitele zkušený David Marcina.



Karlos Vémola (15 výher, 4 prohry) je prvním Čechem, který se probojoval do elitní organizace UFC. Po šesti zápasech a čtyřech porážkách v ní nedostal novou smlouvu. Nyní dělá vše pro to, aby se vrátil do nejvyšší ligy, kam se mezitím probojovala těžká váha Viktor Pešta.

Vémola vyhrál už šest zápasů v řadě a v Pardubicích má v plánu sbírku rozšířit. David Marcina (13 výher, 14 proher) je sice zkušený zápasník MMA, ale ve váze do 93 kg by neměl znamenat těžší překážku.

Už proto, že obvykle bojuje v kategorii do 84 kg, a i když byl v plné přípravě, dověděl se o duelu na poslední chvíli. Nahradil totiž původního soka pro českou mašinu – Chorvata Ivana Brkljacu, jenž leží s těžkým plicním onemocněním a silnými antibiotiky v nemocnici.

Fanoušci se tak mohou po delší odmlce těšit na muže se stylem Terminátora, jehož na rok zbrzdilo zranění kolena. „Nemohl jsem s tím tolik zápasit, takže jsem se zaměřil na boj v postoji a hodně se v něj zlepšil. Můžu vám říct, že se vracím lepší než dřív,“ říká česká jednička české střední váhy organizací GCF a MMAA.

Vémola se před dvěma týdny zahřál duelem v Anglii, kde za pár desítek vteřin uškrtil do bezvědomí Karla Kinslowa. Stal se tak šampionem tamní organizace UCMMA, kde nyní vládne kategoriím do 84 i 93 kg.

Marcina má být další rozcvičkou před těžšími soupeři. Kromě možného návratu do UFC se mluví i o tom, že by se Vémola mohl utkat už do konce roku s dalším Čechem Petrem Ondrušem. Ten se letos vrátil do MMA po dlouhé pauze ve velké formě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud