30. dubna 2023 • 16:15

Krok od neštěstí... Ocon málem srazil hlouček lidí v boxech: Bylo to šílené

Autor: mrs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechybělo mnoho a Velká cena Ázerbájdžánu mohla skončit katastrofou. Během posledního kola závodu se totiž začali v prostoru boxové uličky scházet lidé, kteří tu čekali na pódiový ceremoniál. V ten samý moment ovšem místem projížděl i pilot Alpine Esteban Ocon. Nikomu se naštěstí nic nestalo.



Velká cena Ázerbájdžánu zná vítěze. Jako první protnul cílovou čáru Sergio Pérez následovaný týmovým kolegou Maxem Verstappenem a Charlesem Leclercem. Samotný závod se nesl spíše v poklidném duchu a příliš mnoho nečekaných zvratů nenabídl. V samotném závěru GP však vytrhly diváky „ze spánku“ hrozivé záběry, které zachytily, jak lidé postávající na pitline musí na poslední chvíli uskakovat monopostu Estebana Ocona.

Pilot Alpine zůstal jediným jezdcem, který během závodu nepřezul a povinnou zastávku v boxech si nechal až na poslední kolo. V ten moment se ovšem v boxové uličce již začali shromažďovat zaměstnanci týmů a novináři, kteří tu čekali na závěrečný ceremoniál. Když se Esteban Ocon vřítil do boxové uličky, přihlížející stačili jen tak tak uskočit. Nebezpečná situace se naštěstí obešla bez zranění. Zástupci FIA odpovědní za uzavření prostoru u vjezdu do boxů byli již předvoláni ke sportovním komisařům.

„Zbývalo jedno kolo do konce, přijížděl jsem k mechanikům a najednou kolem sebe vidím lidi. Bylo to šílené. Dnes to mohlo být opravdu smutné. Tohle je rozhodně něco, o čem je třeba diskutovat. Nechápu, proč se začíná připravovat pódium a ceremoniál, když se stále ještě závodí,“ uvedl po incidentu Ocon.

K nebezpečné situaci na trati se vyjádřil také šéf Red Bullu Christian Horner. „Je potřeba to důkladně prozkoumat. Esteban měl právo zastavit v posledním kole závodu a pokud by chtěl, mohl závod ukončit i v boxech. FIA by měla situace před koncem závodu zvládat lépe.”

Esteban Ocon zamířil před posledním kole do boxů, kde se pohyboval hlouček lidí čekajících na závěrečný ceremoniál...
Esteban Ocon zamířil před posledním kole do boxů, kde se pohyboval hlouček lidí čekajících na závěrečný ceremoniál...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud