21. června 2023 • 16:29

Russell je hvězda budoucnosti formule 1 i Mercedesu, věrný mu je i v civilu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu pětadvacet a mluví se o něm jako o jedné z velkých nadějí světa formule 1. George Russell si v první sezoně u Mercedesu sáhl na první triumf, v té právě probíhající přidal zatím jedno podium. Ale nemusí to trvat moc dlouho, aby nahradil hlavní hvězdu týmu Lewise Hamiltona. S Mercedesem rodák z Velké Británie navíc žije - nemůže si vynachválit největší novinku, tedy model Mercedes-AMG C 63 S E Performance.



Russell je v této sezoně zatím šestý v celkovém pořadí šampionátu, pódia mohl posbírat minimálně dvě - třetí místo v Ázerbájdžánu, na které se dostal po kolizi s Verstappenem, ale neudržel. Na civilní novince Mercedesu-AMG ho ale baví právě spojení „běžného“ auta s takřka závodními vlastnostmi.

Třeba dvoulitrová motorová jednotka AMG M139I je nejvýkonnějším sériovým čtyřválcem na světě, přičemž jeho 350 kilowattů se plně vyrovná předchozímu čtyřlitrovému osmiválci. Inovativní přeplňování elektrickým turbodmychadlem je odvozeno z technologie, kterou používá tým Mercedes-AMG Petronas ve formuli 1.

George Russell si vybral pro svou ideální verzi balíček vnější „uhlíkové“ úpravy. „Protože z uhlíku je vyrobené vlastně celé naše auto,“ nechal se slyšet 25letý jezdec, který si v této sezoně přijde na 175 milionů korun.

„Volant mi připomíná řízení F1 s jeho ovládáním pomocí doteků. Co je ale nejlepší, je ten materiál. Drží se fakt krásně,“ pochvaloval si pilot. Volant AMG mimo jiné nese tlačítko pro rychlou změnu jízdního režimu i možnost snadné úpravy intenzity rekuperace. Russella nicméně ohromil i interiér. „Miluju to, hlavně s kůží Nappa,“ rozplýval se.

Více o Mercedes-AMG C 63 S E Performance čtěte zde >>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud