26. srpna 2019 • 08:40

Škoda opět neporažena, Kopecký s první výhrou. Odměna pro celý tým, říká šéf

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedlouho poté, co se Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem znovu stali mistry České republiky, přišel další triumf. Rozjetá posádka Škoda Motorsport ovládla na Německé rallye kategorii WRC 2 Pro a pro stáj vybojovala už páté vítězství v této sezoně. „Jsme rádi, že jsme v cíli, první místo je bonus. Děkujeme i českým fanouškům, díky nim to tady bylo velmi speciální,“ řekl Kopecký.



Když se Kopecký v roce 2019 objeví v závodech WRC, vždy svádí souboje s kolegou Kalle Rovanperou. Jenže finský lídr kategorie WRC 2 Pro v sobotu vylétl z tratě a jeho kolega hozenou rukavici sebral a dojel si pro nejlepší výsledek sezony.

Ale během čtyř nedělních rychlostních zkoušek nešlo o nic snadného. „Hned ta první byla náročná, protože na trati bylo hodně štěrku a v lese několik zablácených úseků. Musel jsem být opravdu velmi opatrný,“ řekl Kopecký.

Nakonec Kopecký s Dreslerem udrželi své vítězství až do konce soutěže a vybojovali tak svůj první triumf v kategorii WRC 2 Pro letošní sezony mistrovství světa.

První výhra sezony! Co řekl Jan Kopecký po úspěšné Německé rallye?
Video se připravuje ...

Radost ve stáji Škoda byla hodně velká i díky tomu, že Rovanperä nakonec dojel na třetím místě a navýšil tak svůj bodový náskok v průběžném pořadí šampionátu. Druhý Mads Ostberg z Norska na něj ztrácí 41 bodů.

Navíc od okamžiku, kdy byla v dubnu 2019 Škoda Fabia R5 evo homologována, nebyla ve své kategorii v rámci mistrovství světa poražena a vybojovala čtyři vítězství v řadě. Takže spokojenost je na maximální úrovni.

„Gratuluji Janovi a Pavlovi, že si zásluhou vynikajícího výkonu domů odvážejí vítězství. Jsme pyšní na náš nový vůz, další výhra je velkou odměnou celému týmu za vynikající práci,“ řekl šéf stáje Michal Hrabánek.

Výsledky:

1.Kopecký/Dresler (CZ/CZ), ŠKODA FABIA R5 evo, 3.27:24,1 h, 2.Kreim/Braun (D/D), ŠKODA FABIA R5 evo, +52,6 s, 3.Griebel/Winklhofer (D/D), ŠKODA FABIA R5 evo, +1:11,1 min, 4.Kajetanowicz/Szcepaniak (PL/PL), VW Polo GTI R5, +1:14,1 min, 5.Camilli/Veillas (F/F), Ford Fiesta R5 MKII, +1:19,1 min, 6.Rovanperä/Halttunen (FIN/FIN), ŠKODA FABIA R5 evo, +2:54,0 min, 7.Østberg/Eriksen (N/N), Citroën C3 R5, +3:36,5 min.

Průběžné pořadí WRC 2 Pro/jezdci:

1. Kalle Rovanperä (FIN), ŠKODA - 151 bodů
2. Mads Østberg (N), Citroën - 110 bodů
3. Gus Greensmith (GB), Ford - 85 bodů
4. Lukasz Pieniazek (PL), Ford - 74 bodů
5. Jan Kopecký(CZ), ŠKODA - 61 bodů

Průběžné pořadí WRC 2 Pro/stáje:

1. Škoda - 224 bodů
2. Ford - 195 bodů
3. Citroën - 110 bodů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud