2. srpna 2016 • 08:00

Pilníkovo pozdní odpoledne ovládl jeho hostitel Pilát: Byly to nervy!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Pilníkovo pozdní odpoledne“, ale i první závod Mezinárodního mistrovství ČR ve freestyle motokrosu ovládl jeho pořadatel Petr Pilát, obhájce titulu. Přední český jezdec byl zároveň organizátorem tradiční akce, která se konala v Čerčanech. „Za vítězství jsem moc rád, ale byly to hodně velké nervy po celý den,“ přiznal Pilát. Na druhém místě skončil Australan Steve Sommerfeld a třetí byl Ital Massimo Bianconcini.



Na 11. ročník „Pilníkova pozdního odpoledne“ dorazilo kolem šesti tisíc lidí. „Policie říkala, že se z celého města stalo jedno velké parkoviště. Přijel podobný počet lidí, jako v minulém roce při jubilejním ročníku,“ dodal Pilát, který kromě organizace a vymýšlení programu také závodil. A divákům předvedl jeho nový trik Kapitán Pilát Flip, při kterém se rozjíždí s nohou na předním blatníku. Tento kousek sklidil největší ohlas. K tomu přidal Backflip Tsunami Indy.

„Na základě tohoto triku Petr Pilát celkově vyhrál. Měl ho totiž více protaženější a energičtější než Australan Sommerfeld. Petr je opravdu schopný předvádět čistě zajeté skoky, má je precizně natrénované,“ hodnotil zkušený freestyle motokrosař Petr Kuchař, jeden ze tří porotců na akci. Několik Uderflipů ukázal Ital Massimo Bianconcini, stříbrný medailista z letošních X-Games.

Talentovaný Matěj Česák poprvé na českém území předvedl s motocyklem salto. Závod o premiérové body Mezinárodního mistrovství ČR zpestřili fanouškům vystoupením i mistři světa na trampolíně či gymnastická skupina FlyingBoys.

V roce 2016 jsou v plánu dva závody, druhý by se měl uskutečnit na konci září v Poříčí nad Sázavou. Nyní Pilát přemýšlí, kam tradiční akci v jeho tréninkovém areálu posunout.

„Už to není malinká událost pro pár věrných fanoušků freestyle motokrosu, stává se z toho opravdu velká věc. Je narváno a areál všechny lidi nepobere. Přemýšlím, že akci přesunu někam jinam a posunu to na jiný level,“ tvrdil Pilát, loňský mistr Evropy.

Pilníkovo pozdní odpoledne, úvodní závod MMČR ve freestyle motokrosu: 1. Petr Pilát 32 bodů, 2. Steve Sommerfeld (Austr.) 30, 3. Massimo Bianconcini (It.) 28, 4. Tomáš Lysáček 25, 5. Matěj Česák 24, 6. Zdeněk Fusek 22, 7. Radek Bílek 18.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud