28. prosince 2016 • 07:30

Pilát je dál továrním jezdcem KTM. Je to skvost, řekl o stroji pro MotoGP

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český freestyle motokrosař Petr Pilát bude také v nadcházejícím roce továrním jezdcem KTM. S rakouskou značkou podepsal novou smlouvu. Pilát s KTM jezdí už od roku 2004. „Jsem moc rád, že mě vzali opět pod svá křídla. Kontrakt jsme podepsali v jejich sídle v Mattighofenu. Tam jsem dokonce viděl jejich nový tovární speciál pro MotoGP,“ popisoval Pilát, který se v letošním roce v šampionátu ve freestyle motokrosu umístil na celkovém čtvrtém místě.



Pilát už v podstatě půl roku jezdí na KTM pro rok 2017. Během návštěvy rakouské firmy mu byla představena ještě novější tovární motokrosová motorka pro rok 2019.

„Trendem je větší výkon. V našem sportu se nám neustále zkracují rozjezdy kvůli tomu, aby se prodalo více lístků do arén. Proto mám v mé KTM motorce zabudovaný speciální válec jenom pro mě. Dokáže zespoda zvýšit výkon,“ popisoval Pilát, který má doma také čtyřtaktní KTM. „Na ní jezdím kvůli fyzičce, abych nebyl lenoch. Na freestyle motokros preferuji ale dvoutaktní stroje. U nich totiž nehrozí, že mi zapálí molitany ve foam pitu.“

Pilátovi začíná sezona MS ve freestyle motokrosu 28. ledna ve švýcarské Basileji. Cílem bude vylepšit čtvrté místo z celkového pořadí. „Snažím se teď hlavně relaxovat a regenerovat celé tělo,“ tvrdil Pilát. V sídle KTM si sedl také na silniční speciál, se kterým se rakouská značka premiérově zúčastní kategorie MotoGP. „Jejich novou motorku jsem si prohlížel asi půl hodiny. Je to skvost. Bylo u ní pět mechaniků, neustále něco ladili,“ popisoval Pilát.

A jak se KTM bude v následujícím roce dařit v MS silničních motocyklů? To si český freestyle motokrosař netroufl odhadnout. „Říkali mi, že mají z MotoGP speciálu dobré pocity. Věří, že motorka bude fungovat, stále zkouší nějaké novinky. Otázkou je, jak to celé sedne jezdcům. Jsou ale připraveni do projektu investovat, věnovat se tomu na maximum,“ dodal Pilát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud