18. února 2020 • 10:12

Těžká nehoda bývalého šampiona. Newman je mimo ohrožení života

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vážná nehoda bývalého vítěze Ryana Newmana zastínila pondělní závod automobilového seriálu NASCAR v Daytoně. Dvaačtyřicetiletý Američan havaroval ve chvíli, kdy se v posledním kole dostal do vedení a mohl pomýšlet na zopakování triumfu z roku 2008. Místo toho skončil s těžkým zraněním v nemocnici, podle lékařů je ale mimo ohrožení života.



Newman při odrážení útoku nakonec těsně druhého Ryana Blaneyho a po drobném kontaktu s ním ztratil kontrolu nad svým vozem Ford Mustang. V nájezdu do zatáčky narazil do ochranné zdi, převrátil se a poté jej ještě další vůz katapultoval do vzduchu. Vrak zůstal ležet koly vzhůru a začal hořet, plameny ale záhy zlikvidovali hasiči. Záchranáři po několika minutách pilota vyprostili a převezli do nemocnice.

VIDEO: Tak vypadala Newtonova nehoda

Prestižní závod Daytona 500 vyhrál ve fotofiniši Denny Hamlin, který se stal od roku 1995 prvním úspěšným obhájcem a zvítězil celkově potřetí. Jeho tým se posléze omluvil za bezprostřední bouřlivou oslavu triumfu ve chvíli, kdy jiný pilot mohl být v ohrožení života. „Plně jsem se zaměřil na náš vůz, všichni kolem jsme začali slavit. Chci se za to omluvit, ale v tom momentě jsme skutečně nevěděli, co se právě děje,“ řekl týmový šéf Joe Gibbs.

Takhle letěl po kolizi vzduchem Ryan Newman
Takhle letěl po kolizi vzduchem Ryan Newman

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud