15. srpna 2016 • 00:04

Horor v Riu! Zlatého Lochteho přepadli a okradli: Dali mi pistoli k hlavě

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šílený zážitek si odnesl z Olympijských her v Riu americký plavec Ryan Lochte a jeho tři parťáci. Když se několikanásobný vítěz OH, který si zlato připsal už i v Brazílii, a další plavci vraceli na hotel, přepadla je skupinka mužů, jenž se vydávala za policisty. Tím začal pořádný horor.



Olympijský výbor tu „historku“ nejdříve popíral, ale Ryan Lochte sám vystoupil a řekl pravdu. Když se on a další američtí plavci Jimmy FeigenJack Conger a Gunnar Bentz vraceli z párty ve francouzském domě, byli drsně přepadeni.

„Zastavili náš taxík a ukázali policejní odznak. Vytáhli zbraně a řekli nám, abychom si lehli na zem. Já jsem odmítl s tím, že jsme neudělali nic špatného. Ten chlap vytáhl zbraň, natáhl kohoutek, přiložil mi ji na čelo a řekl: 'Na zem'. Dal jsem ruce nahoru a poslechl," popisoval Lochte hrůzný zážitek.

„Vzal naše peníze, moji peněženku, mobilní telefon a doklady mi zůstaly," doplnil dvaatřicetiletý Lochte, který v Riu získal zlato se štafetou na 4x200 metrů volný způsob.

Američtí plavci jsou nicméně po přepadení zdravotně v pořádku. „Všichni čtyři sportovci jsou v bezpečí a spolupracují s úřady," prohlásil mluvčí olympijského výboru USA Patrick Sandusky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud