10. února 2018 • 08:30

Opravdu jsou to sestry! Američanka a Korejka budou soupeřit v hokejovém turnaji

Autor: Ondřej Karel
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To se jen tak nestává. Sestry Marissa a Hannah Brandtovy napíšou v Pchjongčchangu neobyčejný příběh. Obě se totiž představí na hokejovém turnaji. Zatímco ale čtyřiadvacetiletá Hannah nastoupí v dresu Spojených států, o rok starší Marissa bude reprezentovat Koreu. Rodačka ze Soulu byla totiž adoptována americkými rodiči a dětství prožila v zámoří.



Podobu byste hledali marně. Pokrevní pouto sice mezi děvčaty neexistuje. Přesto mají Hannah a Marissa Brandtovi naprosto unikátní vztah, jaký by jim mohl leckterý sourozenecký pár závidět. Hlavním pojítkem byla pro Američanky odjakživa láska k hokeji.

Nevlastní sestry by se ale nikdy nepotkaly, kdyby nedošlo k souhře okolností. Manželé Greg a Robin Brandtovi toužili po dítěti. Dlouho neúspěšně. Rozhodli se proto kontaktovat adopční agenturu. Než ale rodičům z Minessoty přišla první fotografie možného budoucího potomka, dozvěděli se, že těhotenství přece jen vyšlo. „Nemohli jsme být šťastnější. Bylo to jako bychom měli dvojčata,“ vtipkoval otec hokejistek pro CNN.

Na pohled byly velmi rozdílné, jedno ale měly společné, sportovní talent. Ten jim vydržel dosud. Obě mají hokejové stipendium na univerzitách a sází branky v reprezentacích. I když každá v jiné.

Na ledě vynikají především skvělým pohybem. Není divu, jejich první sportovní krůčky byly v krasobruslení. Elegantní sport ale děvčata brzy omrzel a růžové šatičky vyměnily za dres a hokejku.

Především pro americkou reprezentantku Hannah to byla dobrá volba. V roce 2011 byla členkou vítězného týmu na MS do 18 let. Hned na to byla pozvána do seniorské reprezentace a nadále prokazovala výjimečný talent. Svůj první šampionát v dospělém hokeji dokonce ozdobila stříbrnou medailí.

Pokud hodláte ženský hokej na ZOH opravdu sledovat, nečekejte, že v korejské reprezentaci uvidíte jméno Marissa Brandtová. Podle médii v zámoří bude pětadvacetiletá hokejistka nastupovat pod jménem Park Yoon-jung.

Potkají se mladé hokejistky na ledě? S největší pravděpodobností se tak nestane. Zatímco Korea v kombinované sestavě se severokorejskými a jihokorejskými hráčkami by musela předvést hokejový zázrak a kvalifikovat se ze skupiny B, favorizované Američanky jsou naopak jasnými adeptkami na zlato.

 

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud